80 20 hypotekslån för dem som inte har pengar till en handpenning

Traditionellt kräver en första inteckning en handpenning. Detta är för att skydda långivaren investering men också gynnar låntagarna eftersom räntorna sänks. Men om du inte har pengar till handpenningen är 80 20 hypotekslån eller piggyback lån för dig.

För denna typ av no-handpenning lån, får du finansiering från två långivare. Man kommer bankrulle 80% av lånebeloppet, medan den andra kommer att låna dig 20% ??och det är 100% ekonomiskt stöd! Du får pengar för ditt hem plus den obligatoriska depositionen.

Bortsett från att få finansiering för deponering, kan du kringgå den privata Mortgage Insurance eftersom fastigheten finansieras i sin helhet. Detta är en del av överklagandet av inteckning. För att lägga till den spännande paket, det finns ingen out-of-the-paketet bekostnad utom för att tillämpa och stängning avgifter.

högre

Räntorna för denna typ av lån är brant, men du kan köpslå med 80% långivaren att sänka räntorna lite men 20% långivare kommer inte ur fläcken eftersom det finns lite i det för honom. Men det är snabbare att pay-off den andra långivare och om du gör, du bygger eget kapital i ditt hem snabbare. Om din kredit förblir bra, kan du refinansiera de två lånen i ett paket i framtiden. En god inteckning mäklare kan hjälpa dig att göra matematik om du är en bra kandidat för denna typ av lån.