8 enkla steg för att hitta den bästa bolåneinstitutet

Föreställ 8 enkla steg för att välja en långivare bostadslån, varför söker efter en inteckning företag har förändrats, och hur du skyddar din kredit under sökprocessen.

Vänner frågar mig hela tiden hur man hittar en inteckning långivare eller mäklare. Den kommer med territoriet. Som en före detta bank lån officer och ägare av min egen inteckning företag, har jag en insider perspektiv på verksamheten hypotekslån. Så jag vet vad jag skulle leta efter i en inteckning företag och försöka att vidarebefordra det till folk.

Här är några enkla men effektiva principer som jag uppmuntrar mina vänner att använda.

Först, leta efter en inteckning långivare med ett fantastiskt rykte. Fråga dina vänner, kollegor och familj. Fråga vem de har använt och om de skulle återvända till sin nästa inteckning. När du hör samma företagsnamn upprepa i era diskussioner, uppmärksamma.

Andra, lyssna för individer. Är någon viss inteckning mäklare talas ofta om? Banker och låneinstitut använder vanligtvis ett antal lån officerare. Det är viktigt att ha så mycket förtroende för ditt bostadslån representant som du gör deras företag.

Tredje, sammanställa din lista över 3 till 5 rekommenderade låneinstitut och pålitliga officerare lån.

Fjärde, vidta åtgärder. Börja samtalet med en snabb överblick över dina mål. Det är bättre om du skriver ut ditt syfte i förväg så att du inte kommer att känna sig nervös eller glömmer viktiga idéer. Det hjälper också att klargöra i ditt eget sinne vad som betyder mest för dig.

I en mening kunna beskriva ditt syfte. Är du en första gången köpare som behöver hjälp med pre godkännande? Är du remodeling och behöver pengar från ditt hem kapital? Är din justerbar ränta inteckning betalning öka snart? Vill du ha en 30 års fast ränta inteckning med stabila betalningar? Oavsett dina skäl för att söka finansiering, vara rakt fram och rakt på sak med inteckning representant.

Femte, efter att ange ditt syfte låta tala inteckning upphovsmannen. Hon kan be dig fler frågor. Detta är ett gott tecken. Det betyder att hon är tankeväckande och kreativ.

Sjätte, be om hennes rekommendation baseras på nuvarande låneprogram. Viktigt! Ta anteckningar.

Sjunde, kolla ditt svar. Hur kunde tala med lån officer gör du känner? Din reaktion kan göra en enorm skillnad när det gäller upplevelsen bolån. Glöm inte att din intuition räknas.

Åttonde, klass potentiella långivare. Genom att uppmärksamma deras svar, rangordna dem utifrån om de lät kunnig och om du gillade dem.

Det finns ytterligare en viktig faktor för att hitta din bästa bolåneinstitutet, internet. Fler och fler långivare försöker flytta inteckning ansökan online processen. Även om jag föredrar direktkontakt med min inteckning mäklare, jag tror det är ett accepterat faktum att hypotekslån flyttar till internet.

Även om nätet bolån får överskrida din nuvarande komfort vid första anblicken, expanderar det faktiskt möjligheter. Minska kostnader för långivare resulterar i lägre avslutande kostnader för låntagarna.

Så dra nytta av sökfunktionen i din online-tjänsteleverantör och din favorit sökmotor som Google, Yahoo, Windows Live, Ask.

Skriv in dina sökord. Skriv in “avbetalning”, “home finans”, “bästa bolåneräntor”, eller helt enkelt ditt ändamål, såsom “att köpa ett hem”. Nu kan du koppla av medan sökmotorerna gör din forskning.

Här är en annan liten idé som kan hjälpa dig att hitta långivare närmare hem. Skriv in namnet på din stad efter sökord.

Sedan följer en liknande process som jag beskrev ovan utom i stället för att prata med en lån officer, söka igenom varje webbplats.

Om du bestämmer dig för mer information från en viss långivare, kommer du antagligen att fylla i en kortfattad ansökan online. Det är OK, men vara försiktig. Innan du anger ditt personnummer, fråga dig själv först om detta är en långivare som du verkligen är intresserad i.

Det finns två skäl till detta. En är av säkerhetsskäl. Skydda alla tre kredit poäng är den andra.

Varning! Beställning din kredit historia vanligtvis följer släppa ditt personnummer till finansiella bostadslån företag. Det förefaller rimligt att ge en långivare med ditt personnummer och när din slutliga avgörandet för en inteckning långivare har gjorts, är det nödvändigt att ge ditt personnummer för att gå vidare.

Men här är fakta. Varje gång en långivare beställer din kredit rapport, kan det minska din kredit värdering, minska din upplåning förmåga. Så vara säkra och vara smart. Vänta tills du har valt en långivare innan du lämnar ditt personnummer.

Förresten, innan du ansöker om en inteckning, visste du att du kan använda en tjänst kredit övervakning såsom Equifax att kontrollera för eventuella fel i din kredit historia.

Använd dessa enkla steg för att hitta en inteckning långivare. Följ mina 8 enkla steg. Utnyttja Internet för att söka på nätet. Skydda din integritet och kredit värdering. Du kommer att avsevärt förbättra dina chanser att hitta den långivare som är bäst för dig.

Lycka söka efter en inteckning långivare. Kate Ford