7 viktiga punkter att tänka på när man säljer ett företag

Placeringen av ett företag kan ha en ganska drastisk effekt på lönsamheten i verksamheten. Den typ av verksamhet som är platsspecifika kanske inte kunna överleva i sin nuvarande plats. Dessa punkter är inte vara allt och avsluta alla detaljerna som är relevanta för företag i allmänhet, de kan också överföra till värdiga överväganden för företag som ligger någonstans.

# 1 – Vad gör ditt företag unikt för den specifika platsen det ligger?

Detta är viktigt eftersom om området är översvämmad med den typ av verksamhet du kör därefter sannolikheten för att det säljer är inte så stor som något som gör något originellt. Om köparen kan se att de måste konkurrera ganska våldsamt då de kommer att vara mindre benägna att köpa. Till exempel, om ditt företag bara säljer sprit i Dallas området då du förmodligen kommer att behöva tänka på ett sätt att diversifiera verksamheten.

# 2 – Vilka poster skildra sin långsiktiga lönsamhet som ett företag?

Om företaget inte kommer att kunna överleva ekonomiskt kommer du förmodligen inte att ha många intresserade köpare.

# 3 – Finns det utrymme för innovation i företag?

Om företaget har svårt att hålla sig flytande ekonomiskt, vilka möjligheter som finns för köparen att förbättra lönsamheten i verksamheten genom att tillåta företag att diversifiera sina intressen? Om din Dallas baserade företag har inget utrymme för affärer förbättring då du kan behöva för att börja forska sätt att göra rummet.

# 4 – Vad är det verkliga värdet av verksamheten?

Visst har du förmodligen spenderat en lång tid att bygga upp ditt företag innan du försöker sälja den – men vet du det företag verkliga värdet? Det verkliga värdet kommer av att veta hur lönsam verksamheten är, de tillgångar som den äger och dess marknadspenetration. Det kommer inte från någon sentimental fastsättning.

# 5 – Kräver ditt område tjänster av ditt företag?

Detta anknyter till den första punkten, men det är inte samma sak. Även ditt företag kan vara unik, är det något som kommer att förbli användbar för människor i ditt område. Om ingen kräver tjänster du erbjuder och du vet det, har köparen gjort sannolikt sin forskning och vet samma sak.

# 6 – Är ditt företag i skuld?

Om ditt företag är i skuld så skulle någon köpa fortfarande det? Jo de kan. Det handlar om hur lätt verksamheten har möjlighet att dra sig ur skuld. Om skulden är på grund av initiala startkostnader och det är stadigt betala tillbaka sina gäldenärer då säker, någon fortfarande kan köpa den.

# 7 – Är mitt företag redo för försäljning?

Detta kan låta som en dum sak att fråga dig själv. Det är dock inte. Om ditt företag är vid den punkt som just håller på att förlora pengar så är det förmodligen inte redo att sälja. Om inte köparen har några ganska drastiska idéer om hur man kan vända på det kan det vara värt att hålla på tills det är i en bättre position.