7 ursäkter för varför du inte har arbetat ett tag

Det är svårt att förklara bort de luckor i CV – särskilt den nuvarande klyftan. Här är sju förslag på vad man ska säga.

1.around världen

Du har varit runt om i världen för ett år. Du hade tänkt att göra det under en lång tid men när nedgången började du valt att ta chansen.

Du är nu tillbaka utvilad och redo att gå för det.

Kontrollera att du har en solbränna (fake eller inte), inte ser eländig, och göra lite undersökning om de destinationer du har varit på, om du namnet någonstans intervjuaren har varit att säga att din buss hindrade inte länge där och det körde bara genom utkanten.

2.internet plats

Du tog lite ledigt för att bygga din egen webbplats, vilket gick bra när det gäller trafik, men inte ta in den inkomst du hade hoppats på. Du har stängt ner det nu (i fall de kontrollerar) och sålde namnet bort.

Det var något man var tvungen att göra, men du har fått det ur systemet nu och är redo att gå för det igen (uppdateras).

Försök att se till att du plockat upp färdigheter som kommer att vara till nytta för din kundföretaget.

3.charity arbete

Du tog ledigt för att göra välgörenhet för en mycket god sak. Jag kommer inte att vara nonchalant här genom att föreslå någon här, men jag är säker på att du kan arbeta ut det själv. Kanske du byggt dem en Internet-system med några användbara färdigheter eller grävde en brunn i djupaste Afrika.

4.in sjukhus

Du har restaurera på sjukhus och hemma efter en otäck olycka (inte göra det en otäck sjukdom). Om du kunde göra det en hängflygning (eller annan utomhusaktivitet) olycka skulle detta vara bonuspoäng för dig.

Du är helt återhämtat (och uppdateras) och du använt din tid klokt genom att banka upp på dina viktigaste färdigheter (som din klient använder).

5.software inrättat

En vän till dig (eller ännu bättre en familjemedlem) var att inrätta ett nytt företag, och du tog time out för att skriva programvara för det. Du kommer att betalas för den ur framtida vinster och i bolagets aktier.

Verksamheten har börjat mycket bra och de har nu tillräckligt med pengar för att anställa en ung akademiker att söka efter programvaran sidan av det.

Det var en intressant upplevelse för dig men nu är du tillbaka redo (och uppdateras) för att återuppta upphandlande karriär.

En förändring är lika bra som en vila!

6.property

Du har köpt några fastigheter i Skottland eller Irland och det brann ner. Du var tvungen att ta lite ledigt för att ta itu med försäkringsbolaget och återuppbyggnaden. Du kompenserades din ledighet av försäkringsbolaget.

Det är allt sorteras nu och fastigheten säljs (för en vinst) och du är nu tillgänglig igen (uppdateras) för att återuppta arbetet.

7.sick familjemedlem

För er om en mindre nogräknade naturen, var du tvungen att ta lite ledigt för att vårda en familjemedlem tillbaka till full återhämtning (fru eller man är bäst).

Om en av intervjuarna är en kvinna, kan du lägga den på en lite tjockare.

bäst av alla

Det bästa av allt är att ha någon ursäkt alls – att helt enkelt sätta in ditt CV att du har arbetat för ett litet företag (en kompis till dig) och ge hans eller hennes telefonnummer.

Byrån bryr sig inte om hänvisningen kommer från så länge som de kan berätta för kunden att de fick en.