7 tips till överkomligt omvänd inteckning

Omvänd inteckningar har blivit populärt under det senaste åren som ett sätt att höja lite välbehövlig kassaflöde! Om du har ett hem som lönat sig, eller nästan lönat sig, kan en omvänd inteckning hjälpa dig att leva bättre genom att ge en stadig ström av pålitlig intäkter.

“Hur mycket inteckning kan jag råd?” är en relevant fråga som kommer till sinnet av tusentals hem köpare över hela världen. För att besvara denna fråga, är hem överkomliga räknare som erbjuds av flera långivare spelar en viktig roll.

När du ska köpa ett nytt hem, är det mycket viktigt för dig att veta hur mycket lån du har råd. Din återbetalningsförmåga är ett främsta bekymmer i bolåneinstitutet. Innan du köper ditt drömhus, bör du ha en rättvis uppfattning om hur mycket lån inteckning långivaren är redo att låna ut och mängden månatliga betalningar som du har möjlighet att spendera.

Sju enkla tips för att avgöra hur mycket lån jag har råd.

Här följer sju enkla tips som hjälper dig att avgöra hur mycket lån du har råd:

Ett. Innan du börjar söka efter ditt hem, bör du utnyttja konsultationer från en bank, inteckning mäklare eller hypoteksinstitut för att fastställa det högsta lånebeloppet du kanske måste betala tillbaka till ditt hus.

2. I alla tider, bör du vara uppmärksam på hur mycket du har rätt att låna. Detta belopp skiljer sig från en långivare till en annan beroende på din ekonomiska situation, tillgångar och inkomster. Vanligtvis kan mängden vara 4 gånger din årsinkomst eller mer eller upp till 80% av värdet på fastigheten.

Tre. Det högsta beloppet för ditt lån är också beroende på om inteckning tas i ditt namn enbart eller i gemensamma namn med en co-köpare eller partner. I händelse av en gemensam inteckning, är mängden vanligen 2 ½ gånger den gemensamma årsinkomst.

4. För att ta reda på det högsta värdet på den egendom som du har möjlighet att köpa, precis klubb det belopp som krävs för att avsättas för insättning med bolånetaket.

Fem. För att uppskatta din månatliga betalningar, träna dina amorteringar som en grov beräkning. Utnyttja informationen av inteckning, till exempel storleken på lånet, återbetalningstid och den räntesats som fastställts för inteckningen.

6. De kostnader som skall läggas till din månatliga betalning ingår mark hyra, försäkringar för hypotekslån, område skatt och kostnader verktyg som vatten, el och gas avgifter.

7. Slutligen bör du göra en jämförelse mellan de kostnader och din månadsinkomst, netto och räkna ut om inteckningen är överkomligt för dig eller inte.