7 sätt att omförhandla din inteckning termer när du inte kan betala

Om din inteckning förfallodagen kommer och går och du inte kan göra din inteckning betalning på grund av en förlust av arbete eller annan situation utanför din kontroll, inte låtsas att det inte är ett problem genom att ignorera den.

Plocka upp telefonen och ringa din långivare, eftersom de kan nog hjälpa till att skydda din kredit och hålla dig i ditt hem.

Oavsett om du är sent på grund av en oförutsedd sjukdom eller för att du har blivit uppsagd från ditt jobb, är en försenad betalning inte slutet av världen, men kommunikationen med din långivare är oerhört viktigt eftersom det visar dem att du bryr dig om din kredit och göra din betalning.

När du kallar dem, kommer de frågar förmodligen dig om du bara har en tillfällig stopp av inkomst eller om din ekonomiska situation har förändrats. Om du har förlorat ditt jobb, och framtida betalningar är i fara, låt dem veta direkt eftersom det finns några åtgärder du kan omedelbart vidta för att minska eller förebygga risken för utestängning.

Beroende på vilken typ av lån produkt du är i kommer att avgöra vilka åtgärder din långivare kan eller inte kan ha möjlighet att ta. Om du har en vanlig överensstämmande lån, kan vissa långivare kunna börja analysera din ekonomiska situation och arbeta fram en lösning som är till nytta både för dig och långivaren. Om ditt lån är på något sätt regeringen backas eller försäkrad, kan statliga regler kräver att du är 90 dagar i efterskott innan din långivare kommer att tillåtas att diskutera alternativ med dig. Hursomhelst, måste du kommunicera med din långivare.

Här är 7 exempel på vad din långivare kanske kan göra för att hjälpa dig:

Ett. Avstå förseningsavgifter

2. Ge dig en längre tid (kanske så mycket i 12 till 24 månader) för att fastna på din betalning genom att lägga till en bråkdel av det utestående lånet betalningssaldo att din betalning varje månad tills du kan fånga upp

Tre. Acceptera en delbetalning

4. Flytta din aktuella betalningen till slutet f ditt lån, så att du tid att få din finansiella hus i ordning

Fem. Beviljande dig en separat räntefritt eller låg ränta personligt lån för beloppet för din missad betalning

6. Ränta eller huvudsakliga minskningen

7. Lån refinansiering eller re-avskrivningar

Din långivare vill inte ditt hus “de vill ha din betalning. Även om de skulle föredra att din betalning kommer i varje månad som ett urverk, långivare är mycket väl medvetna om många av de ekonomiska svårigheter som låntagare har att göra sin avbetalning.

Din långivare förmodligen inte kommer frivilligt deras hjälp, särskilt om de inte vet att du har problem att göra betalningar.

Alla långivare inte erbjuder låntagarna alla dessa alternativ, men din långivare förmodligen har några av dessa tillgängliga för att hjälpa dig. Du behöver kvalificera sig för denna hjälp från din långivare. Du kan bli skyldig att tillhandahålla bevis för arbetslöshet, samt en detaljerad finansieringsöversikt, men om det hjälper till att hålla dig i ditt hus Jag tror det är en av de smartaste saker du kan göra.

Vad tycker du? Skulle du hellre ett telefonsamtal eller riskera ditt hus?