7 saker du behöver veta innan refinansiering

Om du ska refinansiera ditt hem lån, är det viktigt att känna till följande 7 saker.

1.) Vad din kredit värdering är. Det är din rätt att veta din kredit värderingar. Varje inteckning professionell kommer att se din kredit rapport innan han / hon kan behandla ditt lån. Så om du inte vet din poäng, be inteckning professionell du sällan att göra med att berätta.

2.) Är det nya lånet kommer att ha en fast ränta eller justerbar (ARM)? Priser kommer att variera beroende på huruvida lånet kommer att ha en fast ränta eller en justerbar ränta. Justerbar priser kan och troligen kommer att justera i 2/3/5 år eller någon annan tidsram. Dessutom kommer din kurs att fortsätta att justera varannan månad. Vanligtvis varje 6 månader.

3.) Vilka är dina avslutande kostnader? Medan de flesta avslutande kostnader rullas in lånet (ingen ur fickan bekostnad) du bör ändå veta vad de är. Fråga din inteckning mäklare för en ärlig uppskattning (GFE). Du har rätt till detta dokument. Så be om det. Det kommer att ge dig en detaljerad lista över alla de avgifter som ingår i ditt lån.

4.) Hur mycket din bedömning kommer att kosta. Varje refinansiera måste ha en bedömning göras. Denna avgift är normalt ca $ 300. Och det är oftast på grund vid tidpunkten för bedömningen. Du kan betala med kontanter, check eller kreditkort. Men se till att du frågar värderingsman hur du kan betala så lite kan variera.

5.) Ska du ha betala privata försäkringar för hypotekslån (PMI)? Om din LTV (loan to value) ligger över 80%, så att du kan få betala PMI. Du ska veta, att när din LTV sjunker under 80%, har din långivare att släppa PMI. Men chansen att de inte kommer att göra det om du inte ringa dem och berätta för dem att.

6.) Om du betala av kreditkort skuld som är i samlingarna, kan du få en payoff belopp som är betydligt lägre än vad de påstår. Du kan få minst 20% knackade bort utan att bryta ett svett. Om du spelar en liten hårdför kan du få ännu lägre. Jag skulle skjuta för att få 35% knackade bort det totala belopp som du är skyldig. Tala också om de borgenärer som de måste ta bort och negativa kommentarer om din kredit som en del av affären. Se till att få det skriftligt!

7.) Arbeta med någon du litar på och returnerar dina telefonsamtal och besvarar eventuella frågor. Jag vet att detta låter som sunt förnuft. Men en hel del av inteckning “proffs” där ute är inte professionella alls. Du skulle bli förvånad över hur många kan inte ens returnera ett enkelt telefonsamtal.