7 saker att veta om lån ändringar

Den amerikanska presidenten har förklarat att utföra lån ändring på nödlidande lån är en viktig del av att hålla familjer i deras hem, och slutar den snabba nedgången av fastighetsvärden. Kritiker har sagt att, under 2008, var cirka 53% av alla omstrukturerade lån återigen i standard i slutet av detta år, men andra säger att dessa lån ändringar dåligt avrättades.

Obama-administrationen syftar till att hjälpa miljontals familjer undvika utestängning och stanna i sina hem genom en aggressiv lån omstruktureringsprogram. Här är de bästa 7 saker husägare bör veta om denna plan.

Ett. Fokus för Obamas lån modifiering plan är centrerad kring månatliga betalningar – inte det långsiktiga priset på lånet. Fokus ligger mer om att hålla familjer i deras hem, och mindre om att hjälpa låntagare att få bra avkastning på investeringen.
2. Slutmålet för varje lån modifiering är att få den månatliga betalningen på varje brottsligt inteckning ner till 31% av låntagarens månadsinkomst. Därför kommer regeringen att slå in upp till 7% av familjens inkomst, och långivaren kommer att vidta åtgärder som att minska räntorna och förlänga lånens löptid till 40 år.
Tre. Regeringen kommer att ge ekonomiska incitament för både långivare och låntagare, för att uppmuntra användningen av lån ändring program. Långivare kommer att få $ 1.000 per lån modifiering, plus ytterligare $ 1.000 per lån per år i upp till tre år. Låntagarna får också en $ 1,000 rabatt lånets kapitalbelopp varje år för upp till fem år. Båda dessa incitament kräver de nya lånevillkoren att vara aktiv i tre månader, och hållas aktuell.
4. Detta lån modifiering plan är endast för brottsligt inteckningar för egnahem som är den primära bostad av ägaren. Lånet måste ha ett utestående huvudsakliga balans. Både beläggning och ekonomiska svårigheter, måste verifieras. Analytiker har kommenterat att sådana åtgärder skulle ha hindrat den nuvarande krisen om det antas förr.
Fem. Varje långivare och lån serviceföretaget kommer att testa varje lån med hjälp av en formel för att avgöra om ett lån bör ändras. Formeln jämför den nuvarande graden av återbetalningen, kontra den förväntade återbetalningen efter omstruktureringen. Om låntagaren har möjlighet att göra betalningar mer troget på ett brottsligt inteckning enligt en modifierad lån, då detta är värt mer till långivaren, och lånet bör ändras. Parallellt med de ekonomiska incitament, att bidra till ökad delaktighet.
6. Obama-administrationen har för avsikt att erbjuda incitament för att förhindra eller avlägsna andra panträtter, men ytterligare detaljer om detta har ännu inte meddelats.
7. Fastigheter spekulanter behöver inte tillämpas. Hela fokus för detta initiativ är att hålla familjer i sina hem – inte stöd små fastighetsinvesterare. Detta är goda nyheter för de drabbade familjerna som kämpar under ett brottsligt inteckning, men det får tiden utvisa hur fastighetsmarknaden som helhet kommer att gynnas av detta program.

Detta lån ändring program för brottsligt bolån är nu “live” och i praktiken. Du kan ha problem med att få processen igång med din långivande institutet, om du bor i ett område som drabbades hårt av den senaste tidens fastigheter kraschen. Vissa experter är oroliga för att långivarna inte har kapacitet att hantera alla de låntagare som kommer att förhöra sig om lån modifiering.