7 måste göra när du handlar för ett hypotekslån

Ett. Granska din kredit rapport. Ett typiskt fel för låntagarna är att inte ha en kopia av sin kredit rapport till hands. Genom att veta vad som är på din rapport och din kredit värdering, kommer du vet förstahandsinformation f det några fläckar eller fel som behöver rättas till.

2. Få lånelöfte. Den initiala flytta en allvarlig låntagare behöver är att bli lånelöfte för en inteckning för att köpa ett hem. Om du inte har det ännu, har du ingen aning om hur mycket du kommer att kvalificera sig för ett bostadslån och vilka program som finns. Du har bara en vag idé som inte kommer man långt.

Tre. Handla för bästa ränta och villkor. Det är sant att det finns många företag som erbjuder bolån. Däremot kan det vara ett kostsamt misstag att applicera med en baserad på att det är bekvämt eller en som föreslogs av en släkting eller vän utan läsningen priser bostadslån och villkor som erbjuds på annat håll.

4. En inteckning är inte bäst enbart på grund av räntan. Företag som erbjuder dig det absolut lägsta priset är inte den gyllene regeln att gå vidare med dem bara för att du tror att det är den bästa inteckning lån baserat på det ensam. Till exempel kan en låntagare få en låg ränta på en justerbar sats inteckning som blir en drastiskt högre senare på vägen. Eller, kanske du upptäcker att inteckning långivaren kräver massor av ovanliga avgifter. Huruvida det finns rabatt poäng att betala. Du måste jämföra hela scenariot och det är där en inteckning planerare kommer in som hjälper dig ungefär som en finansiell planerare och tittar på alla möjligheter om du tar lån En over lån B.

Fem. Vara förtrogen med lån terminologi. Låntagare måste förstå vad avslutningsavgifter är skillnader mellan en fast ränta och justerbar ränta lån, och andra typiska termer inteckning innan shopping för ett hypotekslån. Många webbplatser som fokuserar på fastigheter eller hypotekslån hjälper dig med terminologin. Bara leta efter ordlistan, gå igenom deras räknare så att du inte känner dig förvånad vid stängning.

6. Budgetering ditt kreditkort. Innan shopping för ett bostadslån, vill du vara dubbelt säker på att saldon på ditt kreditkort betalas i tid eller ännu bättre, betalas i sin helhet. Dessutom bör du inte öppna och stänga konton kreditkort. Har allt detta arbete innan och har tre eller fyra revolverande kort linje kreditkort på mest.

7. Förstå dina månatliga utgifter. När en person får en inteckning kommer det att innebära att de betalar en månatlig summa utöver den nuvarande månatliga utgifter. Du måste räkna ut hur mycket du bekvämt kan betala utan att gå in medel som krävs för övriga dagliga levnadsomkostnader. Plus, bör du lägga i fastighetsskatt som är en ny kostnad för första gången köpare.

8. Bonus. Intervjua några olika lån officerare för att få en känsla för vad si ute. Prova och gå med en som är licensierad kontra en assistent. Se till att personen du handskas med har sitt namn på ansökan. Så att du vet att det inte är en assistent eller lärling för att hjälpa dig på en stor transaktion.