7 hem köpare utbildningen göra och inte göra

Den grundläggande bostad utbildning tips är att veta att du köper ett hus gör en investering som är oftast de i särklass dyraste köp någonsin. Här är 7 nya bostad utbildning ämnen.

1 – Lär din kredit.
Inte fastställande din kredit. Du kommer säkert att bli förvånad av mängden första gången husköpare som skickar sin ansökan om inteckning som önskar bli okayed. Alltför många av dem har inte ens tittat på deras egen kreditvärdighet.
Alltför många kontrolleras aldrig sin kredit rapport för att reparera sitt uttalande. Innan du ansöker gå söka efter webbplatser som kommer att erbjuda dig en fullständig checkup kredit profil med möjlighet att reparera de flesta av de buggar i din kredit värdering. Dessa förändringar kan föra dig närmare att uppfylla kriterierna för ett hypotekslån.

2 – Homebuyer möjligheter.
Inte efter första bostad möjligheter. Dessa typer av möjligheter och erbjudanden finansieras vanligen genom städer eller federala myndigheter. Du kanske vill kolla FHA lån krav eller USDA VA – 0 ned bostadslån, de som i allmänhet ger mycket lågt stöd förskott till husköpare som matchar specifika krav. Kontroll för första gången bostad: s bistånd är den smartaste drag.

3 – Att få lånelöfte.
Förvärva redan kvalificerade till skillnad lånelöfte. Majoriteten av husköpare tenderar att blanda upp dessa ett par fraser. Pre-kvalificering är känt som ett mer informellt förfarande där lånet leverantören kan utarbeta sådana kreditbetyg och beroende på detaljerna för att informera dem eller ge en pre-kvalificering brev. Den pre-typgodkännande som kräver vanligen en till hands i skattedeklarationer, befintlig betala ut uttalande samt kontoutdrag innan scenen banken utfärdar ditt brev som uttrycker dig ska lånelöfte med inteckning.

4 – Going for en enorm inteckning.
Helt enkelt för att du är godkänd för en stor summa pengar betyder inte att du behöver ta den. Tänk på att livet oftast kan kasta dig några oönskade ekonomiska överraskningar när du minst förväntar det. Få en första gången husköpare lån som gör dessa oväntade händelser ska hanteras och fortfarande gör att du kan komma med den månad till månad betalning utan att bli pank till benet.

5 – Inte shopping för bästa lånet.
Trots de nya federala krav som avtäcker majoriteten av de dolda avgifter som tillämpas av en hel inteckning företag, husköpare även nu få offerter bolån som innehåller högar av skräp avgifter. Gå inte lata medan shopping för din bästa affär. Sök efter alternativ, förhandla och jämföra ditt lån leverantör.

6 – Förbereda för den avslutande kostnader.
Att kunna få ett hypotekslån är en sak. Hantering avslutande kostnader är en annan historia. Dessa typer av kostnader består i allmänhet av advokat avgifter, titel täckning och förutbetalda husägare försäkring tillsammans med hus skattesystemen och lånekostnader leverantör. Dessa kostnader sammanfatta allmänhet upp till ca 3% till 5% av lånet. Hemmet köparen utan utbildning skulle inte vara redo för dessa avgifter. Det är upp till dig att se till att ditt lån leverantör sätter ihop en exakt prislapp att stänga ditt kalkylark.

7 – Livet går fortfarande på.
Någonsin hört talas om Murphy lagar? Dessa uttalanden som säger: What ever kan gå fel brukar göra …? Och det betyder att du måste lämna tillräckligt med kontanter som gratis pengar för att fortsätta leva. Om du inte planera för dessa förväntade och oväntade händelser, kommer din inteckning återvänder snart för tung på din familjs budget.

Om du tror att du inte har åtagit sig tillräckligt förberedelse steg innan du ansöker om ditt lån, är det värt att få mer finansiell utbildning för att bli ett nytt hem ägare.