7 aspekter av hem inteckning refinansiera

De säger ingenting är säkert utom döden och skatterna. Och om du äger ett hem, eller planerar att, då kan du nog lägga “inteckning” till denna lista! De flesta hem världen köps på inteckning i dag. Mer nu än någonsin tidigare. Inte bara det, men precis som vanligt är processen för ett hem inteckning refinansiera.

Mortgage förklarade

En inteckning är när ett lån är utfärdat av ett finansiellt institut till en person som köper en fastighet. Den aktuella fastigheten själv förblir som säkerhet. Här är kapitalbeloppet det ursprungliga lånebeloppet som utfärdades, med ytterligare en årlig räntesats som ålagts denna summa. Den inteckning är oftast betalas varje månad. Medan inteckning har gjort det möjligt för människor att bli stugägare, de som är tyvärr inte rensa lånet ofta förlorar hem till långivaren. När utlåningen institutet förvärvar fastigheten i en sådan process är det kallas avskärmning eller utmätning och långivaren har rätt att sälja den till någon annan.

Home Mortgage refinansiera förklaras

När någon “refinances ‘inteckning detta innebär att ägaren har fått en säkrad andra lånet på tillgångssidan, i detta fall hem även om det var redan en säkerhet i det befintliga lånet (det ursprungliga inteckning). Det finns flera saker du måste tänka på när man planerar ett hem inteckning refinansiera. Låt oss titta på några av dem nu.

Ett. Ett hem inteckning refinansiera kan vara en skuldkonsolidering process av slag, eftersom det tillåter dig att få ett lån så att du kanske kan använda den för att betala av andra mindre och befintliga lån som du redan har.

2. Fördelar med ett hem inteckning refinansiera blir särskilt tydligt när det är jämfört med befintliga lån. Till exempel, även om detta är ett nytt lån på egen hand, kan det ge en lägre ränta, men också hjälpa dig att betala av andra mindre lån med högre ränta. Det kan också löna sig i en längre tid i motsats till dina andra befintliga lån.

Tre. Ett hem inteckning refinansiera hjälper låntagaren att minska riskfaktor när det gäller räntorna är berörda. Medan de flesta skulder kommer sannolikt ligga på en rörlig ränta, kan ett hem inteckning refinansiera erbjuder ofta en fast ränta alternativet.

4. Vanligtvis en långivare som erbjuder hem inteckning refinansiera kräver att låntagaren betalar upfront en viss procent av det totala lånet utnyttjade. Varje punkt hänvisar till en enda procent av det totala lånebeloppet och den ränta du måste betala kommer sannolikt att bli lägre om du har betalat mer poäng i den inledande fasen.

Fem. Tänk på att den långivare som erbjuder den lägsta räntan inte nödvändigtvis skulle vara det bästa inteckning refinansiera alternativ. Du måste också se till att du inte betalas på utlåning avgifter eller avslutande kostnader.

6. En annan sak om räntorna är här, när du betalar en fast ränta vet du precis hur mycket du kommer att behöva punga ut varje månad så att du kan bättre förbereda sig för det. På en justerbar sats, men det finns ingen garanti på det belopp du måste betala regelbundet även om priserna kan vara generellt lägre än en fast en.

7. Få ditt hem inteckning refinansiera handlingar händig och upprätthålla en bra kredit värdering. Din kredit historia går långt i att få godkänt för någon form av lån.