6 vanliga myter om avskärmning

Myter är lite som skvaller, ju mer de upprepas desto värre blir de. Och i de flesta fall är inte sant att börja med. Det verkar som alla oturen skapar sina egna myter – och avskärmning är inget undantag. Nedan kommer vi att titta på de vanligaste myterna förknippas med avskärmning.

Ett. Din långivare är bara väntar på dig att vara sent på en betalning så att de kan utestänga på ditt hem och sälja det med vinst.

Detta är definitivt inte sant. Bolåneinstitut är i branschen för utlåning av pengar, inte fastigheter. Det är riktigt att när de tvingas att återta ett hem genom en avskärmning de säljer den för att försöka få sina pengar tillbaka, men de behöver inte göra nästan lika mycket som de skulle ha haft lånet fortsatte.

2. Efter att du har missat en betalning långivaren inte kommer att godta några ytterligare betalningar.

Denna myt kan ha börjat med dem som försöker göra en delbetalning utan att kontakta sina långivare först. När du har halkat efter på en inteckning betalning, banken – vill ha full betalning avtalats vid starten av lånet – – eller någon långivare dock, det finns åtgärder du kan vidta för att stoppa avskärmning, och de flesta långivare kommer att arbeta med dig att få din situation rätas ut. Det är därför du bör vara snabb att söka hjälp från din långivare så snart du inser att du kan ha ett problem att göra dina betalningar.

Tre. Du måste flytta ut ur ditt hem samma dag du får en avskärmning meddelande.

Ingenting kunde vara längre från sanningen. Hjulen vänder långsamt, och i vissa fall kan du ha upp till 12 månader innan du måste lämna hemmet. Men tro inte att bara för att du har fått ett meddelande om avskärmning att det är en färdig uppgörelse. Om du vidta åtgärder omgående finns alternativ för dig att hjälpa till att stoppa avskärmning och stanna kvar i ditt hem.

4. Ansökan om konkurs kommer att stoppa avskärmning.

Det kommer inte. Konkursansökan kommer att försena utestängande förfarande, men du kommer fortfarande att ansvara för det ursprungliga lånet.

Fem. När långivaren har återbördats hem din skyldighet att långivaren är uppfyllt.

Detta är inte nödvändigtvis sant. Långivaren är juridiskt kunna lämna en brist meddelande på dig om de inte får tillräckligt från försäljningen av huset för att täcka sina skulder.

6. När långivaren tar tillbaka ditt hus, kan de också ta dina ägodelar som finns i hemmet.

Inte sant. Om de kan genomföras, kan du ta dina ägodelar med dig när du lämnar hemmet. Om den är fäst till huset det bör överlåtas.