6 stora fördelarna med FHA bostadslån program_

Du kommer att hitta många program bostadslån tillgängliga för att finansiera ditt nya hem köp. Du behöver forskning de olika program som finns tillgängliga och välja den som bäst passar dina behov. En av de bästa som finns är FHA Home Loan Program.

Även om FHA bostadslån var utformat för första gången hem köpare, kan vem som helst ansöka om programmet. Inte bara kan en FHA Mortgage Loan användas för att finansiera köpet av en ny primär bostad, men också att du kan använda den för att refinansiera befintliga lån hem inteckning.

Det finns många fördelar för FHA Home Loan Program.

Ett. låg handpenning krav

En FHA hypotekslån har en lägre handpenning än en konventionell lån.

Handpenningen krav är för närvarande så låg som 3,5% av köpeskillingen. Och här är några fler goda nyheter, kan handpenningen medel kommer från många olika källor, t.ex. en gåva från en medlem av din familj, din församling, eller ett tillbakadragande från din 401K. Det kan naturligtvis komma från egna besparingar.

Eftersom du kan få handpenningen medel från många olika källor, kommer det göra det mycket lättare att köpa ditt hem.

2. säljare kan hjälpa till att betala dina avslutande kostnader

FHA Home Loan Program kommer att tillåta säljaren att bidra med upp till 3% mot dina avslutande kostnader på ditt nya hem.

Detta gör att du kan köpa ett nytt hem utan några pengar om du kan få en gåva från en familjemedlem till handpenningen och be säljaren att betala upp till 3% av den avslutande kostnader. De avslutande kostnader som säljaren kan betala omfattar även de “prepaids” såsom fastighetsskatt, hemförsäkring, och ränta.

Tre. räntorna är låga

FHA inteckning räntorna är mycket konkurrenskraftiga om inte lägre än de flesta andra priser bostadslån. Även i dagens bolånemarknaden du kommer att behöva cirka 620 kredit värdering för att få en FHA hypotekslån, är FHA räntan inte knutna till din kredit värderingar.

Om din kredit värdering är 620 och en annan persons kredit värdering är 750 ni båda kommer att få samma ränta. På en konventionell bostadslån, skulle den personen med den högre kredit värdering få lägre ränta.

4. inga gränser för hur mycket av inteckning

Det finns inte gränser för hur mycket av FHA bostadslån, men det finns gränser för fastighetsvärdena du kan köpa med en FHA lån. Gränserna på fastighetsvärdena är olika i hela landet och du bör kontrollera med en fastighetsmäklare eller långivare i ditt område.

Fem. strömlinjeformad FHA 203k lån

Om den egendom som du vill köpa behöver reparationer kan du få en strömlinjeformad FHA 203K lån. Med denna typ av lån du kan finansiera reparationer i inteckning.

6. du kan refinansiera med en FHA Streamline inteckning refinansiera lån

Om du redan har en FHA hypotekslån är en av de stora fördelarna är att du kan refinansiera med en FHA Streamline inteckning refinansiera lån.

Denna typ av refinansiering lån är när du redan har en befintlig FHA inteckning och du vill att refinansiera den till en ny FHA inteckning. Du kan göra detta utan begränsat pappersarbete och en mycket mindre kostnad.

FHA Home Loan Program är ett bra sätt att köpa ditt nya hem med en låg handpenning, låg ränta, och möjlighet att refinansiera det med begränsad pappersarbete och kostnader. Det bästa stället för att få ytterligare information är Internet. Du kommer att hitta många webbplatser med FHA lån Information som hjälper dig med finansiering av ditt nya hem!