6 regler som bestämmer bolån

Över hela världen människor köper hem eller investera i fastigheter genom att ta bolån. Banker, finansinstitut, försäkringsbolag, kreditinstitut, och bankirer inteckning erbjuder individer ett stort antal alternativ för bostadslån.

Över hela världen människor köper hem eller investera i fastigheter genom att ta bolån. Banker, finansinstitut, försäkringsbolag, kreditinstitut, och bankirer inteckning erbjuder individer ett stort antal alternativ för bostadslån. I varje fall, skiftar lånetiden, räntan, och så vidare utifrån förändrade finansiella läget och en fastighets-boom.

De flesta bostadslån eller bolån är standardiserade för att följa regler som formulerats av statliga organ som kallas The Federal National Mortgage Association, Federal Home Loan Mortgage Corporation, och regeringen National Mortgage Association.

I äldre tider den bank eller institution du lånat från lånade pengar från sin egen pool av medel. Idag systemen har förändrats. De flesta bostadslån kommer från tre stora institutionerna:

• Federal National Mortgage Association.
• den federala bostadslånet inteckning corporation.
• Regeringen National Mortgage Association.

Den plats du ansöka om ett lån är bara tjänsteleverantören själva lånet ägs av en av de tre ovan. Tjänsteleverantören pooler många lån och säljer dem till en av de tre stora och bara tjänar en vanlig avgift för att ta hand om ditt lån. De tre stora i sin tur använda lånet paket och bildar inteckning värdepapper som säljs på Wall Street för att generera mer pengar. Exempel på sådana värdepapper är “Ginnie Mae obligationer.” Det finns dock undantag, inte lån över USD 333.700 inte överensstämmer med de riktlinjer som fastställts av de tre stora och sådana lån är kända som icke-överensstämmande lån som backas upp av olika investerare.

Varje leverantör av finansiella tjänster använder en process kreditgivning som börjar med mottagandet av en låneansökan och slutar i lånet sanktioneras genom en överenskommelse mellan låntagaren och långivaren.

Processen omfattar:

Ett. Vederbörligen ifylld ansökan.
2. Validering av ansökan och kredit scoring av låntagaren.
Tre. Insamling av information från tredje part, såsom lagfarter myndighet och försäkringsbolag.
4. Riskanalys och prissättning.
Fem. emissionsgarantier procedurer.
6. Slutförande av villkoren och undertecknandet av ett avtal.

Om du vill att processen skall vara smidig utan missöden måste du se:

Att din ansökan är fullständigt ifylld med samtliga anslutna relevanta dokument. Alltid begära en inteckning konsult eller lånet kontor på kreditinstitutet att kontrollera att du har slutfört alla nödvändiga formaliteter.

Få en komplett uppsättning dokument från säljaren av huset och om möjligt köpa en fastighet som har en tydlig lagfart och inga utestående betalningar lån.

Få en kredit rapport från en etablerad agentur och kontrollera rapporten för fel och noggrannhet.

Förbered en detaljerad finansieringsöversikt som fastställer din förmåga att betala tillbaka lånet. Bifoga kopior av dina självdeklarationer.

Ansök om ett lån hos en bank eller finansbolag där du har ett konto och pågående relation. När en långivare känner dig och är säker på att han kan lita på dig maskinen flyttas smidigare.

Få en co-obligant för inteckning med en bra kredit värdering och solid finansiell ställning.

Ansök om ett lån som du har råd. Aldrig be om mer än du kan betala tillbaka bekvämt.

När du ansöker om ett lån eller en inteckning förstå lånet processen gör att du kan slutföra formaliteterna mycket snabbare.