50 år inteckning

50 år bolån är här igen, men de är den bästa lösningen för dig?

Tänk på detta hälften av alla första gången hem köpare är cirka 32 år eller äldre enligt National Association of Realtors. Hur om vart och ett av dessa köpare köpt ett 50-årigt lån, och de aldrig refinansieras eller gjort några extra betalningar som de inte skulle betala sina Bolån ut förrän långt in i deras 80-talet – om du haft tankar på pension när du var 55 då du skulle vilja att tänka om.

Den månatliga inteckning kostnaden på en 50 år inteckning kommer att bli lägre, men den totala kostnaden över livet av inteckning kommer att vara betydligt högre än en 30 år inteckning eftersom du sträcker inteckning över 20 år till. Hur mycket mer? Det är svårt att säga eftersom graden av inteckning kommer att flytta upp och ner varje år om du inte kan hitta en långivare som ger dig en fast ränta 50 år Bolån.

De flesta långivare väljer hybrid inteckningar innebär att de ger en inledande kurs som varar ett visst antal år – typiskt 5 år, och sedan efter att räntan kommer att ajusted anually uppåt eller nedåt.

Använda ett exempel för att visa hur mycket du sparar per månad (eller lös över löptiden på 50 år inteckning) kan titta på en fiktiv 50 år inteckning för $ 300,000.00. För en 30 år inteckning på 6,5% ränta du kommer att betala ca $ 1,900.00 per månad. Samma inteckning sträckt till 50 år skulle arbeta ut till ca $ 1,700.00 per månad eller en besparing på ca $ 200,00 per månad. Men titta på de extra 20 åren du har lagt till din inteckning och du kommer att betala över $ 330,000.00 mer!

På lång sikt, gynnar en 50 år inteckning endast långivaren inte husägaren. Innan du bestämmer dig för att låsa dig till en 50 år inteckning, tala med din långivare eller ännu bättre se till att du talar med en hem inteckning mäklare.