5 vanliga fallgropar omvänd inteckningar

Ett. justerbara rates
När man överväger en omvänd inteckning, måste du vara försiktig med justerbara priser. Medan en lägre ränta är en fin möjlighet, tänk på att en lägre ränta skulle kunna bli en högre ränta i framtiden. Som sagt, så länge du talar med din inteckning mäklare och är säker på att du förstår avtalet fullt ut, kan du undvika denna situation.

2. kunder känner sig pressade
Ibland familjemedlemmar eller annan part kommer att göra en kund överväger en omvänd inteckning känna sig pressade att skriva. Många gånger beror detta på att familjen anser att det är den ledande enda val, eller de försöker skynda på beslutet av andra skäl. Det åligger kunden och kundens familj att se till att de behandlas respektfullt. Aldrig underteckna med ett företag som använder oetiska taktik för att få dig att skriva på med dem.

Tre. mindre eget kapital för arvingar
Det är en vanlig missuppfattning att du kommer att förlora rättigheterna till ditt hem när du får omvänd inteckning, men detta är helt felaktigt. Titeln på hemmet kommer att finnas kvar i ditt namn under hela lånet. Dock kommer vid bortgång lånet innehavarens arvingar då behöva lösa lånet, och beroende på längden av omvänd inteckning, lämnade mängden eget kapital till sina arvingar har minskat avsevärt.

4. kontraktet finstilta
När du registrerar ett viktigt dokument, bör du vara noga med att läsa vartenda ord och se till att du förstår dem helt. Klagomål om finstilta i omvänd inteckningar varierar beroende på företaget. Dock är ett vanligt klagomål om finstilta i omvänd inteckning dokument att lånet skall återbetalas om hemmet är obemannat under en lång tidsperiod. Detta kommer att hända om personen inte är på sjukhus eller sjuk under en längre tid (vanligtvis 6 månader i följd) och kan inte återvända hem.

Fem. inte bra för resenärer
En omvänd inteckning är inte det rätta valet för dig om du funderar på att flytta till ett nytt hem inom en snar framtid. En omvänd inteckning tas vanligen ut på din sista hem, som skall betalas ut en gång hem inte längre är ockuperat. Om du gör utrymma hemmet då lånet kommer att behöva betalas ut inom sex månader, även om du bara går ner på gatan.