5 tips varje lån modifiering företaget talar om

Här är en lista över lån modifiering göra och inte göra för att hjälpa dig att undvika vanliga fallgropar.

Vet dina rättigheter.

Mer än 80% av låneavtalen kränker en eller flera utlåning lagar-och de flesta av dem gå obemärkt förbi. Men dessa kränkningar kan vara din största vapen i lån modifiering processen. De kan ge dig den hävstångseffekt du behöver för att förhandla med din långivare och stoppa avskärmning. Din lån modifiering advokat kan hjälpa dig att förstå dina rättigheter och använda dem för att få de resultat du vill ha.

Vänta inte för länge.

Den avskärmning processen är utformad så att du har tid att komma tillbaka på fötterna och spara ditt hem. Men det betyder inte att det är säkert att förhala. Ju längre du väntar, desto svårare blir det att få dig ur denna knipa. Så fort du bestämmer du behöver inteckning hjälp, ring för ett lån modifiering hjälp och komma igång.

Arbetar med din advokat.

Din Home Loan Modification vilar inte i händerna på din långivare, din mäklare eller ditt lån modifiering advokat. Dessa människor kan hjälpa, men du måste göra din del och samarbeta med din advokat. Se till att skicka in dina papper i tid, svara på frågor ärligt, och ge dem en tydlig bild av din ekonomiska situation.

Fila inte för konkurs, såvida du inte verkligen måste.

Många människor tror att konkursansökan kan hjälpa dem stoppa avskärmning. Men data från American Bar Association visar att det inte fungerar på det sättet. I själva verket, i alla fall-så 96% av de människor som försätts i konkurs hamna förlora sina hem de är kvar med en avskärmning och en konkurs på deras skivor. I vissa fall, är konkurs ett gångbart alternativ, men inte fatta några beslut utan att få professionell rådgivning.

Gör en backup plan.

Inte alla människor kommer att kvalificera sig för ett hypotekslån modifiering. Kanske du har fallit för långt efter, kan din långivare helt enkelt vara svårt att arbeta med, eller kanske du inte behöver det ju. I vilket fall som helst, är det alltid bra att ha en plan B. Din inteckning modifiering advokat kan hjälpa dig att hitta den bästa lösningen.
Om du inte kan få ditt lån ändrats, tala med din advokat om en kort försäljning. Detta innebär att sälja ditt hem för mindre än dess marknadsvärde och ge intäkterna till din långivare. Även om du fortfarande förlora ditt hem, är det inte lika skadligt för din kredit som avskärmning, så det är lättare att komma tillbaka på fötterna.