5 tips om att välja en inteckning

Utnyttjar en inteckning kan vara förvirrande eftersom det finns så många alternativ som finns idag. Det är viktigt att göra ett medvetet val genom en inteckning är inte en “en dag” materia. Det kommer att vara med dig under en lång tid minst 5-10 eller fler år.

Medan bolån kan du köpa ditt drömhus eller kommersiell fastighet direkt det är en skuld och måste betalas tillbaka med ränta. Eftersom en inteckning är ett långsiktigt ekonomiskt åtagande du behöver tänka på aspekter som inkomster, utgifter, växande familjens behov, och mer innan du går igång och köpa ett hem du verkligen inte har råd med. Om du hittar dig själv i rätten att sätta förvirring, söka hjälp av en oberoende finansiell rådgivare. Försök att inte konsultera en fastighetsmäklare eller lån officer på banken eftersom det ligger i deras intresse för dig att köpa en fastighet eller använda ett lån. En professionell finansiell rådgivare kommer att kunna sitta ner med dig och studera ditt fall och sedan göra förnuftiga och praktiska rekommendationer baserade på aspekter som inkomster, framtidsutsikter och så vidare.

Enligt experter är det viktigt att:

en. Vet vilka typer av inteckningar finns. Studera de olika alternativen med omsorg. Vet om att välja en fast ränta inteckning eller justerbar ränta inteckning.

b.. Vet dina behov och utifrån det bestämma vilken typ av inteckning du inte behöver.

c.. Nästa väga för-och nackdelar med de övriga typerna och sedan välja den inteckning som är perfekt för dig.

När du väljer en inteckning de viktigaste sakerna är:

Ett. Bestäm hur mycket du har råd att betala mot principen och ränta varje månad. Kom ihåg att du måste ha tillräckligt med pengar kvar för att möta dagliga behov. Vara praktisk och skapa en inkomst / utgifter diagrammet. Och i din planering se till att inkludera upptrappning kostnader säga till exempel ett barn kommer att bero börja gå på college i 3-4 år och så vidare.

2. Alltid göra insatser för att göra en jämförelse mellan utlåningsräntor och paket inteckning. Det finns online jämförelse verktyg som du kan använda.

Tre. Välj en känd och pålitlig inteckning företag. Gör en säkerhetsprövning på företaget du tänker använda och kontrollera att det inte finns några klagomål mot dem. Försök använda en inteckning från en institution du redan är bekant med, till exempel din egen bank eller kredit unionen. Ta reda på om takten du arbetar i har en slips med någon bank eller finansinstitut.

4. Träna lånet besittningsrätt intelligent. Beroende på den ränta som skall betalas om du väljer en lång tenure du kommer att betala ut betydande belopp som ränta. Om du har svårt be ett lån officer för att hjälpa dig att bestämma besittningsrätt.

Fem. Alltid läsa kontraktet / avtalet noga. Och om inteckning har försäkringsskydd utnyttja det. Detta skyddar din familj i händelse av dödsfall eller andra problem.

En inteckning är ett långsiktigt åtagande och utebliven betalning eller försumlig kan innebära att förlora ditt hem. Så en inteckning måste alltid väljas med omsorg.