5 tips för att göra ett hem attraktivt för den tomma nesteren

I dagens marknad, vi människor inte bara köpa en hem under sin livstid. De köper flera bostäder under åren, handel för varandra på olika punkter i deras liv.

Som en högskoleexamen, flyttade du in i ditt första hem, oftast en lägenhet eller lägenhet. Som ett ungt gift par, flyttade man in i en förrätt hem. När din familj växte, flyttade du in i en stor, spretig hus i förorterna.

Nu när alla barnen har kvar för college, karriär och liv på egen hand, är vad du ska göra med allt detta utrymme?

Många baby boomers står inför denna fråga varje dag. I vissa fall kan det inte vara det utrymme som är oro. Det kan vara läge, bekvämligheter, eller ens närhet som skapar en önskan att välja ett nytt hem.

Dagens baby boomers snabbt flyttar in i ett av de bästa lägena för att köpa och sälja fastigheter. Enligt en rapport tas ut av Forskningscentralen för bostäder Amerika, 87,2 procent av alla hushåll pensionsåldern husägare. Och med denna höga andel av personer som äger bostäder kommer kraften i att kunna använda en del av sin växande kapitalet att byta hus, och köpa något som passar deras livsstil på denna punkt i sitt liv.

Valet av ett nytt hem görs helt på nya önskemål och förändringar som sker i denna nya fas i livet. Precis som andra faser av livet, sätter en baby boomer ut för att hitta ett hem som är ett komplement till hans eller hennes livsstil.

Eftersom fler baby boomers kommer ut efter ett nytt hem i framtiden, här är några tips att ge ditt hem kanten.

Ett. Visa upp din plats. Baby boomers vill ha olika saker i pension. Om du äger en ett tunnland egendom i landet, lista ditt hus som ett sätt att förenkla ditt liv. Om du bor i hjärtat av en stor metropol, lista ditt hus som ett bra sätt att vara nära det bästa av staden, inklusive restauranger, museer och andra kulturella evenemang.

2. Rikta den rätta marknaden när man försöker sälja ditt hem. Detta gäller särskilt för personer i lägenheter och höghus levande. Höghus lockar en mängd olika människor, från unga storstadsbor som vill vara nära händelsernas centrum, till utflugna vill ha en enklare livsstil nära bekvämligheter och utan de normala kraven på enfamiljshus. Där du måste vara försiktig i vad det övergripande temat är den kraftiga ökningen. Om det är främst en yngre publik, med partier och en mängd umgås aktiviteter, kan det inte vara en perfekt match för en tom nester. Att dela denna information med en potentiell köpare kan hjälpa sälja din plats snabbare på grund av din ärlighet i att nå den perfekta husägare.

Tre. Skapa ett hem med låga underhållskostnader funktioner. Baby boomers är ute efter att handla i traditionella hem och trädgård arbete för mer fri tid fullfölja sina passioner. Men de vill inte offra utrymme eller ge upp sina dyrbara tillhörigheter att göra det. Medan många väljer condo eller townhome lever, andra har beslutat att bo med enfamiljshus eller med uteplats hem, för att ge dem en viss frihet från att leva så nära grannar, och ändå ha möjlighet att utomhus bostadsyta.

4. Omvärdera ditt eget samhälle. Om du har varit i din stadsdel för år, älskar platsen, och njut av dina grannar, kanske flytten är nere på gatan i stället för till en ny plats. Se upp för ranch hem eller flera bostäder nivå med goda konfigurationer i din stadsdel för att gå upp till försäljning. Sedan tillbringa tiden omkonstruktion hem för att möta dina behov. Lägg viktigaste nivåemas mästare, gourmet kök och utanför livsrum för att ge ditt nya hem en uppdaterad känsla. Eftersom du behöver inte oroa dig för barnen bor hemma, betala på några av de extrafunktioner, t.ex. kurorter.

Fem. Konvertera höga underhållskostnader objekt till lågt underhåll, användbara funktioner. En av de främsta anledningarna utflugna flytta ut ur deras hem i förorten är gräsmattan vård och utanför underhåll. Ta bort en del av underhållet genom att installera uterum. Med uteplatser, optioner trädgård och utomhus kök, det finns många alternativ för att lägga till det där lilla extra – och skapa underhållning alternativ som aldrig förr.