5 sätt att få den lägsta ränta inteckning ränta du kan på nätet

Alla älskar en bra affär och få en lägre ränta inteckning ränta kan du spara en större summa pengar under hela löptiden för ditt lån. Det finns flera vägar att gå om att se till att du betalar minst ränta när du tar ut ett billån.

Var medveten om din kredit värdering.

God kredit är nyckeln till att inte bara få en inteckning, men att få de bästa räntorna tillgängliga. Bolåneinstitut vill belöna låntagare som betalar sina räkningar i tid. Chanserna är om du har varit trogen med dina andra betalningar, kommer du att vara trogen att betala tillbaka dem, så de har råd att ta en risk för dig och erbjuda en lägre ränta.

Stäng alla existerande konton kreditkort som du inte längre använder.

Om du har flera konton kreditkort, kan de påverka räntan på dina lån, även om de har en noll balans. Långivare ser öppna konton som en potential för skulden, vilket ger en risk för dem att inte få sina pengar tillbaka. För att balansera denna risk, kommer de tar ofta en något högre ränta.

Lås in räntorna innan du stänger.

När du har kommit överens om en låg ränta, be långivaren att låsa i denna kurs. Priser kan variera drastiskt under den tid det tar för dig att få din inteckning och som skulle kunna innebära att betala en helt annan ränta än vad som ursprungligen citerade.

Gör det största handpenningen du har råd.

Att sätta en handpenning från dina besparingar på ditt hus, sänker det belopp du planerar att finansiera, sänka den ränta du betalar under hela löptiden för ditt lån.

shoppa runt.

Du behöver inte arbeta med den första långivaren som du närmar dig. Med den stora mängd av online inteckning mäklare, är det lätt att jämföra erbjudanden och välja det företag som erbjuder dig den lägsta räntan. Var inte rädd för att berätta för mäklare att du shoppa runt, eller fråga dem om de kan anpassa räntorna på en konkurrenter offert.