5 saker du bör veta innan du köper ett hus

När du köper din första bostad är det en bra idé att gå in på köpet med så mycket kunskap som du kan så att du vet att du gör rätt val varje steg på vägen och inte sluta med en dålig överraskning vid slutet av dagen.

Detta är den typ av saker som du bör ställa om när du har hittat den egendom du verkligen vill.

1) Kan jag råd med det?
Oavsett vad banken eller mäklaren säger till dig, måste du skriva in din egen inkomst och kostnader plåt och bestäm själv om du ärligt kan ha råd med denna egenskap utan att sätta dig själv i finansiella svårigheter. Inget hus är värt att komma i allvarliga problem över. Se till att din lista över kostnader inkluderar dolda kostnader som din bil licens, läkare arvoden som kan våren på dig och saker som bil tjänster. Du vill inte ha ett oväntade utgifter som du inte har råd att betala.

2) är huset i gott skick?
Det är en sak att köpa ett renoveringsobjekt övre och veta brister huset har och med de medel som avsatts för att hantera problemen, men det är en helt separat fråga för att köpa ett hus med dolda problem som inte har kommit till din uppmärksamhet. Kontrollera huset för fukt, mögel / mögel, läckande, Beatlesmedlemmen angrepp, elektriska problem, VVS (detta kan vara särskilt kostnader för att åtgärda!) Och se till att säljaren ger dig den elektriska efterlevnad intyg och Beetle fria certifikat när du registrerar ditt avtal.

3) Dolda kostnader
Det finns gott om dolda kostnader i att köpa en fastighet. Se till att du är medveten om och har budgeterat för följande:
Transfersummor
överlåtelseskatt
registreringsavgifter
gärningar kontor avgifter
Värderingsprincip avgifter

4) Avgifter Du ska inte betala
Det borde inte finnas någon betalning från dig själv som köparen till mäklaren, är det inte lagligt. Det bör också finnas någon betalning från dig, köparen, till inteckning upphovsmannen när de gör sina pengar från en provision tjänade för behandlingen av ansökan bostadslån på bankernas räkning.
Om mäklaren försöker få dig att betala en avgift till dem, se till att du låter dem veta att du är medveten om att detta är olagligt och berätta för dem att du kommer att informera banken.

5) inteckning originaots
Du behöver inte skicka in din obligation genom inteckning upphovsmannen anges av säljaren eller mäklaren. Du har rätt att välja vem du vill (eller gå direkt till banken själv, även om jag inte rekommendera detta som du kanske miste om en fantastisk affär från någon av de övriga bankerna).