5 saker du behöver veta om avskärmning processen

Den avskärmning processen kan vara en skrämmande och känslomässig process. Det är begrepp som kastas runt som du inte förstår och pappersarbete som skickas till dig hela tiden som bara är så förvirrande. De två viktigaste sakerna som du kan göra just nu är att få dig utbildade och hålla kommunikationen öppen med din bank. Här är fem viktiga saker som du behöver veta om avskärmning processen för att förstå hur man kan undvika det.

Ett. Veta när din bank kommer att starta avskärmning processen. Det bästa sättet att ta reda på detta är helt enkelt att ringa dem och ta reda på vad deras politik är. När processen startar beror helt på din bank. Vissa kommer att börja utestängande förfarande efter 90 dagar utan betalning. Vissa kommer att ta längre tid. Prata med din bank för att veta när denna process kommer att starta för säker.

Det beror också till stor del på din vilja att arbeta med banken. Om de vet att du försöker att arbeta med dem, kan de inte ens börja avskärmning alls. Vissa banker kommer att arbeta med dig för att hjälpa dig att räkna ut den bästa lösningen för din specifika situation. Om du håller dem informerade om vad som händer med dig, har du en mycket bättre chans att arbeta något med dem.

2. Vet hur länge avskärmning processen kommer att ta med din bank. Det varierar från bank till bank och igen, är det bästa sättet att ta reda på den här informationen genom att ringa din bank och prata med någon i avskärmning avdelningen. Och återigen, det beror till stor del på din bank om hur snabbt denna process kommer att flytta. Vissa banker kommer att få det gjort så snabbt som 6 månader och en del kommer att ta längre tid.

Tre. Vet vilka alternativ du har till utestängning. Det finns alltid sätt att undvika utestängning. Vad dina alternativ beror kommer på din situation. Detta inkluderar saker som huruvida de förändringar i din ekonomiska situation är tillfällig eller permanent, om du vill bo i huset eller inte, hur mycket pengar du är skyldig på huset och många andra faktorer. Prata med din bank och en avskärmning advokat kommer att hjälpa dig att räkna ut vad dina alternativ är och vad den bästa lösningen är för din situation.

4. Vet vem du behöver prata med hos din bank. Detta kan förändras under avskärmning processen. Om du börjar arbeta med din bank innan ditt hem går till avskärmning, så kommer du förmodligen börja med att ta itu med träningen avdelningen. Om ditt hem går till avskärmning, kan filen få överföras till en avskärmning avdelning. Håll kontakt med din bank och se till att du har rätt kontakt vid alla tidpunkter. Faxa pappersarbete till fel person eller upprepade gånger ringer fel person hamnar slösar bort din tid. Och tid är en sak som aldrig är på din sida under avskärmning processen.

Fem. Vet vad den juridiska pappersarbete du får hjälp. Under avskärmning processen, kommer du pappersarbete från inteckning bolagets jurister. Om du kan, få en avskärmning advokat så att du förstår vad pappersarbete innebär är en bra idé. Om du inte kan få en avskärmning advokat, göra lite forskning själv att förstå vad det pappersarbete du får hjälp. Förstå pappersarbete är viktigt att förstå exakt var du befinner dig på i avskärmning processen.