5 överväganden för ett lån modifiering

Nyligen har många människor upptäckt en ny term som aldrig har hört förut. Det kallas ett lån modifiering. Med kollapsen av subprime-utlåning industrin och försämringen av den genomsnittliga konsumentens kredit, många människor börjar känna sig instängd. Tills nyligen har det inte funnits någon möjlighet att hjälpa villaägare som har fastnat i höga lån ränta och lider av en svårighet. Refinansiering har kommit till ett stillestånd. Bankerna vill inte låna ut pengar eftersom låntagarna inte har eget kapital i deras hem och även har kredit frågor. Detta är en risk som låneinstitut är inte villiga att ta nu. Men, är nyheterna inte så illa. Regeringen kliva in och försöka hjälpa bankerna att erbjuda ändringar till sina kunder. Detta kommer i slutändan hjälpa många konsumenter som är gängade i en hög ränta lån, minska sina månatliga betalningar.

Vad är ett lån modifiering? Det är en omförhandling av de ursprungliga villkoren i en konsuments nuvarande lån. Ett annat ord, förbättrar bankens det ursprungliga avtalet som gjordes vid den tidpunkt då lånet första ursprung. Skiljer sig från en refinansiering, betalar en modifiering inte av låntagarna befintliga lånet. Det finns inga avslutande kostnader eller andra avgifter som vanligtvis förknippas med en inteckning. Många människor är inte medvetna om att många av dessa ändringar lösningar har vissa bieffekter för andra konsumenter (som inte vanligtvis passar den profil som bankerna riktar). Här är modifiering tips att tänka på:

1-kredit är inte en fråga. Det spelar ingen roll om du är i tid eller sent med din inteckning. Du kan ha bra kredit eller en fruktansvärd betalning historia och ändå kvalificera sig.
2-kapital i ditt hem behöver inte heller. Det spelar ingen roll om du har massor av eget kapital eller skyldig mer än ditt hus är värt-upsidedown. Ibland kan ha lite eller inget eget kapital faktiskt hjälpa dig med en princip minskning.
3-Anställningstid är inte en faktor. Sysselsättning luckor, byte av jobb och sänkning av inkomsten inte är väsentliga faktorer.
4-Du behöver inte ha en dålig ränta, eller vara i en ARM lån. Många gånger är detta ett bra alternativ för konsumenter som är ute efter att refinansiering, men inte har pengar, eget kapital eller kredit för att göra det.
5-Slutligen måste du presentera ditt ärende på starkast möjliga sätt för att kvalificera sig för ett lån modifiering. Om du inte är beredd, inte förstår den kvalificerande processen, eller fyll i budgeten blanketter felaktigt, kommer du att nekas. Det är så enkelt. Banken ger bara dig en chans att kvalificera sig. Du kan inte gå tillbaka och ändra siffrorna.

Det är riktigt mycket realistiskt att förvänta sig resultat som kan minska dina betalningar med så mycket som 30% eller mer. Detta skulle kunna utgöra en besparing på $ 450 + för den genomsnittlige konsumenten. Du behöver inte betala en professionell för att slutföra en modifiering avtal. Om du har kunskap och verktyg kan du göra det på egen hand och spara $ 1000 är. Det är inte på något sätt, en svår process.