5 new york inteckning program du inte kan ha ansett

När de flesta New York husägare ta ut en ny inteckning de oftast väljer en 30 års fast ränta lån. Det är logiskt att detta är det mest populära programmet valet för både köp och refinansiering – sprider återbetalning av lån över trettio år håller betalningen ner och låsa in en kurs under så lång tid undviker risken för en räntehöjning på vägen.

Ändå är en 30 år fast ränta inteckning långt ifrån det enda valet, och inte göra det mesta mening i varje situation. Här är några andra ny-inteckning program du kanske inte har tänkt:

1) 20 år fast ränta lån
Om du kan bekvämt råd att betala för en 30 år lån varför inte kolla in en 20 år inteckning? Genom att sprida ut betalningarna över 20 år i stället för 30 du kommer sannolikt att få en något bättre ränta, men den verkliga fördelen är att du kommer att betala någon ränta alls för 10 hela år jämfört med en 30 årsperiod. Du kommer att bygga upp eget kapital i hemmet snabbare och vara inteckning gratis ett decennium tidigare.

2) 10 år fast ränta lån
En 10 år lånet tar fördelarna med ett 20 årigt lån ytterligare. Den månatliga utbetalningen kommer att vara betydligt högre än det skulle med en längre sikt, men intresset besparingarna är betydande. Kör siffrorna med ditt lånebelopp med en online inteckning miniräknare för att se själv. Även om det kan vara tufft för många första gången bostadsköpare att hantera betalningen på 10 år bostadslån kan det vara den perfekta passformen för en longtime husägare överväger refinansiering att dra fördel av en lägre ränta. Om du bara har 10-15 år på din befintliga lån finns det ingen anledning att ställa om klockan till tre decennier av avbetalning. Om du väljer en 10 år lån sikt kommer du vanligtvis att belönas med en ännu lägre ränta.

3) USDA lån
Många husägare har hört talas om FHA lån, backas regeringen bolån tillåter lägre ner betalningar eller en mindre mängd eget kapital och mindre stränga krav kredit. Men har du funderat på en USDA lån? Denna mer specialiserade statliga lån erbjuder mycket sällsynt möjlighet att låna 100% av värdet på en fastighet. Andra fördelar är ingen månatliga inteckning försäkring, låga bolåneräntor och mer flexibla riktlinjer än många konventionella program. För att kvalificera sig till fastigheten måste vara i ett området landsbygdsutveckling (som utsetts av USDA) och låntagaren (s) inkomsten måste vara under en viss nivå (utöver andra krav). Detta är definitivt inte svaret för varje hem ägare – Nej, du kommer inte att kunna finansiera detta Manhattan lägenhet med en USDA lån – det är ett bra program för dem som omfattas.

4) 7/1 arm
Efter att ha sett de dramatiska ökningar i utmätningar och husägare i kris börjar under 2006 ta ut en justerbar sats inteckning kan verka som en skrämmande idé. Det gick inte att priset skjuta i höjden? Är inte det vad fick så många människor i trubbel? Det är viktigt att titta på siffrorna och inte bara avfärda en ARM av rädsla. En justerbar ränta inteckning har en fast ränta under en period i början av lånet sikt, i fallet med en 7/1 ARM denna period är 7 år. Om dina planer omfattar endast äger detta hem för två till tre år innan vi går vidare varför inte överväga en 7 år arm och dra nytta av lägre ränta och betalning som vanligtvis kommer med det? Naturligtvis är det viktigt att ha en plan i fall du bestämmer dig för att inte flytta.

5) mobil bostadslån
Om du har hållit ut byggnad på en bit mark på bekostnad varför inte överväga en mobil eller modulära hem? Du kommer förmodligen bli förvånad över de alternativ som finns och hur långt de mönster har kommit. Få glädje av din egendom nu och när det blir dags att bygga ditt drömhus du kan flytta den mobila hem och sälja den. Naturligtvis kan du finna att det passar dina behov i många år framöver!

Var noga med att diskutera eventuella New York inteckning program du funderar med ditt lån upphovsmannen innan du gör ett val. Titta på räntan, månatlig betalning, ränta betalas under lånets löptid, risken för räntehöjningar, och villkoren för de särskilda programmen för att vara säker på att du gör ett välgrundat beslut.