5 kredit värdering förändringar som påverkar bolån

Inteckning låntagare och långivare siktning genom de många förändringar i handläggningen bolån. FICO kredit värderingar förändras nu, vilket kan vara bra eller dåligt beroende på flera nya faktorer. Upp till 50% av de sökande hypotekslån kunde se sin kredit värderingar förändras med 20 poäng eller mer. Den nya kredit värdering formel är tänkt att förutsäga fallissemang bättre än den gamla formeln, som används i lånebeslut för mer än 75% av bolån.

mängden tillgänglig kredit

Förhållandet kontosaldo till kreditbeloppet tillgängliga verkar ha mer inflytande på kredit värdering formel. Ju mindre tillgänglig kredit en inteckning låntagaren har på kreditkort, skulle ju lägre poäng vara. Mer tillgänglig kredit skulle innebära en bättre värdering. Denna förändring skulle kunna få en omfattande inverkan på kredit poäng som används för att kvalificera låntagare för bolån, om kreditkort emittenter genomföra fler nedskärningar på sina gränsvärden. En låntagarens kredit värdering kan försämras om den tillgängliga kreditgränsen reduceras, om ett konto har en balans eller inte.

antal öppna konton

Det brukade vara att ha alltför många öppna konton kreditkort sågs som en negativ faktor. Det verkar dock som har återförts, under förutsättning att den redovisning som inte har varit brottsligt eller överutnyttjas. Nu, kunde ha mer öppna och aktiva konton har en positiv effekt på kredit poäng enligt det nya poängsystemet. En potentiell negativ aspekt av denna förändring är att fler kreditkort emittenter kan stänga sällan används konsumenternas konton. Ur ett hypotekslån perspektiv, kommer försäkringsgivare måste också ändra hur de ser på filer låntagare kredit.

isolerade kredit frågor

Den nya kredit värdering modellen ska tydligen vara mer förlåtande till låntagare bolån som bara har en stor negativ problem på sin kredit rapport. Den scoring-modellen beräknar svårighetsgraden och frekvensen av negativa kredit poster. Beroende på den redovisade posten, kommer enstaka problem har mindre inverkan på kredit värderingar, i motsats till kontinuerliga och återkommande sena betalningar och misskötsel. Mortgage långivare och låntagare bör välkomna denna förändring på grund av den potentiella uppsidan av goda låntagare inte att klumpas ihop till en kategori av återfallsförbrytare.

liten samling konton

Insamling konton med en ursprunglig mängd mindre än $ 100 inte beaktas. En annan positiv fördel för låntagare med mindre skulder från parkeringsböter, obetalda böter bibliotek, små medicinska räkningar eller andra motsättningar. Förseelser som dessa ska inte längre påverka kredit poäng.

behörig användare kredit

Den tidigare FICO kredit värdering modell tillåtet för behörig användare på kreditkort konton för att bygga en positiv kredit profil utan att vara det primära kortinnehavaren. Medan vissa auktoriserade användardata är tillåtet, har den nya formeln reduceras förmågan att bygga kredit baserat på denna metod.