5 kostsamma inteckning refinansiering misstag att undvika

Mortgage refinansiering har flera stora fördelar om de används på rätt sätt. Men om du bara gjort ett förlopp dom, kan du vara i för ett dyrt misstag och kan placera hela ditt hus i riskzonen. Här är 5 kostsamma inteckning refinansiering misstag du måste undvika.

Misstag # 1: låsning i din kurs

Priser är mycket oberäkneligt. Det kan ändras när ditt lån behandlas. Så om du inte låsa din ränta i, kanske du får en annan skattesats än vad du har förväntat. Fråga din långivare att låsa i den takt du är nöjd med, placera det i skrift och bekräfta det när bearbetningen av ditt lån är gjort. Notera: långivare inte kommer att låsa in din ränta utan din begäran.

Misstag # 2: shoppa inte runt

Det finns hundratals inteckning företag där ute. Varje kan erbjuda samma tjänst men de är unika från varandra. Det är därför du måste åka runt för att få de bästa priserna. Det kan låta som att jämföra äpplen med äpplen, men sanningen är, även äpplen skiljer sig från varandra. Spendera lite tid att jämföra olika företag. Tveka inte att fråga efter de bästa priserna. Och om du känner att du inte får vad du förtjänar, sedan gå vidare och gå till ett annat företag.

Misstag # 3: Refinansiering för ofta

Medan refinansiering är ett bra sätt att dra nytta av lägre ränta och därmed spara pengar på månadsavgifter, är det inte bra att ta det varje gång räntan faller ner ett hack. Kom ihåg att avsluta din befintliga lån och köpa en ny innebära avgifter. Utgående kostnader kommer att stapla upp som verkligen motverka syftet med refinansiering.

Misstag # 4: Computing inte din break-even

Återigen, det finns ett pris att betala för att säga upp ditt befintliga lån och få en ny, men alldeles för många tillfällen där husägare inte inser detta.

Beräkna din kritiska punkten är enkel. Till exempel är din månatliga besparingar för refinansiering din inteckning $ 200 och din stängning kostnad är $ 2000. Dividera stängning kostnad genom månatligt sparande och du kommer att få den kritiska punkten ($ 2000 / $ 200). I detta exempel, kommer det att ta dig 10 månader att ta igen kostnaden för refinansiering. Med andra ord, måste du vänta 10 månader innan realisera besparingar. Detta är också ansluten till # 3.

Innan ‘re-refinansiering “din inteckning, bör du först veta om du har igen kostnaden av din tidigare lån. Fastställande din break-even kommer också att avgöra hur länge du måste stanna i ditt hem innan du börjar få besparingar.

Misstag # 5: Refinansiering bara för fan av det

Många husägare tror att när priset är lågt, är det dags att refinansiera. Detta är fel! Det finns andra förutsättningar för att avgöra om det är rätt tid att refinansiera ditt hem och inte bara genom att titta att den rådande kurs. Aldrig refinansiera om du inte planerar att stanna hemma efter ett år eller två eller innan du når break-even.

Aldrig refinansiera om du har betalat för din nuvarande lån i flera år eller om du bara har några år kvar att betala för ditt hem. Aldrig refinansiera om du har en dålig kredit värdering eller om det aktuella marknadsvärdet av ditt hem är låg. Och aldrig refinansiera om du redan har använt upp allt eget kapital i ditt hem.