5 hemligheter till korta försäljning framgång

Studera rätt och fel sätt att närma sig en kort försäljning är absolut nödvändigt. Med utmätningar når sådana nivåer fastighetsinvesterare och fastighetsmäklare behöver lära sig konsten av den korta försäljningen att bli framgångsrika när de köper eller säljer utmätningar. Att lära sig att utföra dessa 5 pengar att göra hemligheter för korta försäljning framgång ger dig möjlighet att framgångsrikt slutföra dessa underbart lönsamma affärer.

Om du är en fastighets investerare har du en fantastisk möjlighet att skapa eget kapital där det tidigare inte funnits. Om du är en fastighetsmäklare, som representerar dem som köper eller säljer fastigheter som är på väg in avskärmning kan hjälpa dig att överleva en nedgång på fastighetsmarknaden.

hemlighet # 1

Skicka in ett helt paket. Inte utgör en ofullständig paketet till inteckning långivaren. Om du gör, kan du satsa det kommer att placeras på botten av högen. Du måste inkludera all nödvändig information i den ordning som anges av din bolåneinstitutet och se till att alla objekt är fullt läsbara. Utan att följa denna information chanserna för ditt kort försäljning erbjudande någonsin komma genom receptionen, än mindre beslutsfattaren, är obefintlig.

hemlighet # 2

Ha en bedömning göras för att få det aktuella marknadsvärdet av fastigheten och strukturera ditt erbjudande därefter. Det första erbjudandet är avgörande för att få den korta försäljning av till en bra start. När du gör mer blankning du kommer att bli mer kunnig med hur olika bolåneinstitut fungerar och hur de reagerar på nya erbjudanden i olika situationer. Nästan varje inteckning långivare kräver att du höjer ditt erbjudande oavsett hur låg eller hög den är. När de kommer tillbaka med knä ryck reaktion se till att klämma ner dem om hur de kom till det här beslutet. Ditt mål är att få inteckning långivaren för en mäklare pris yttrande eller en fullständig bedömning av fastigheten. Se till att långivaren inte beställa bara en bilresa genom värderingar.

hemlighet # 3

Kontrollera att du uppfyller de fastighetsmäklare gör mäklare priset alternativet eller värderingsman göra en fullständig bedömning. Detta kan vara den viktigaste delen av att göra ditt kort försäljning framgångsrikt. Ditt jobb är att ge den som utför bedömning eller BPO all information som kan påverka värderingen till din fördel att bevisa att bedömningen kommer att motivera ditt erbjudande. Du bör prata med BPO agenten eller värderingsman och låt honom / henne veta att säljaren är i allvarliga finansiella stegar och är beroende av bedömningen. Du bör ha en förteckning över de reparationer som genomförts av en licensierad entreprenör och har en bra lista över jämförbar försäljning visar att fastigheten är värd betydligt mindre än vad husägare skyldig. Alla dessa punkter är kritiska men möte med den som utför bedömning eller BPO är överst i listan.

hemlighet # 4

Jobbet av förlusten mitigator är att få tvisten avgjord för så mycket pengar som han möjligen kan, så ta inte någon för svar eller det kommer att kosta dig tusentals. Naturligtvis inser det finns vissa omständigheter som begränsar den mängd hypotekslåneinstitutens är villig att ta är av största vikt. Anledningar till detta kan vara något av följande – PMI (privata försäkringar för hypotekslån) Fannie MaeFreddie MacFHA guaranteesVA guaranteesThese bolån är säkrade genom statliga eller privata organ och som ett resultat är begränsade till det belopp som de tar för en fastighet. Om det är en vanlig hypotekslån avräkningsbeloppet är godtycklig och satt i slutet långivaren eller investeraren innehar bolån. Om du har att handskas med en inteckning serviceföretaget i stället för en direkt långivare, kommer förhandlingarna att behöva godkännas av husägare innan erbjudandet är överenskommet. Att uthållighet kommer att avgöra din framgång eller misslyckande i förhandlingarna priser som tillåter dig att göra en lönsam affär.

hemlighet # 5

Var redo att stänga på hem snabbt, eftersom när förhandlingarna har slutförts hypotekslåneinstitutens kräver att du stänger snabbt, oftast på mindre än 4 veckor. Om du inte kan stänga inom detta fönster kommer du att ha en mycket tuff tid att förhandla en förlängning och får svårigheter att förhandla med denna inteckning långivare eller inteckning serviceföretag i framtiden.

Detta problem vanligtvis inte uppstå om du är i slutet köparen, men om du förväntar dig att vända hem måste du vara säker på att din slutliga köparen är beredd att stänga när du är klar med förhandlingarna för hemmet. Ett sätt du kan stanna är genom att bromsa de slutliga förhandlingarna tills du har säkrat din slutliga köparen. Ibland kan detta verkligen fungera till din vinst när förlusten mitigator kallar dig att se vad som håller upp din slutliga godkännande av ett erbjudande. Många gånger kan du få en extra nedsättning av fastigheter priset.

Visst finns det mycket mer som krävs för att göra blankning, men dessa 5 hemligheter till blankning är viktigt att få en produktiv resolution till en kort försäljning case. Kom ihåg, att vara ihärdig och artiga underverk i affärer, men inte lämnar några obesvarade frågor eller du kan bara sluta med en större än genomsnittet citron.