5 hem inteckning alternativ för att ta hänsyn till när man köper ett hem

Det kan vara stressigt att köpa ett hus i fråga om att hitta bra hus, ta reda på hur du ska betala för det, och beräkna hur mycket det kommer att kosta dig i verkligheten. Och listan fortsätter så kommer du också att behöva fatta ett beslut om vilket alternativ du ska välja som en bostad. Här är fem bolån alternativ till att överväga.

Alternativ 1: fast ränta inteckning

Denna typ av hem inteckning är när intresset och betalning hastighet inte ändras. Detta är fördelaktigt eftersom det inte spelar någon roll vad som händer på marknaden över tid, du kommer att betala samma summa pengar varje månad tills lånet betalas av. Detta är ett utmärkt alternativ när marknaden fluktuerar eller ekonomin förändras till det värsta, speciellt om du tecknat en långvarig lån.

2: a alternativet: justerbar sats inteckning

Denna typ av bostadslån är som namnet antyder: för att återspegla de ekonomiska förhållandena förändras periodvis upp eller ner. Anledningen till att du kanske vill gå med det här alternativet är om du vill köpa ett hus som något överstiger din ekonomiska gräns som den ursprungliga räntan är mindre som den nämnts ovan. Du kommer att ha samma takt under de första åren, och så kommer det att anpassa, matcha ekonomin och svängningar på marknaden.

3rd alternativ: ballong inteckning

Det är ett hypotekslån alternativ som oftast går med en fast ränta som varar i fem till sju år. Du kommer att upptäcka att det inte är helt inte få betalt i slutet av ordet, eftersom det är allmänt refinansieras under 25 till 30 år.

4th alternativ: jumbo inteckning

Alla långivare som en hög mark relateras till summan pengar de kommer att göra det möjligt för människor i syfte att köpa ett hus. Långivare satt ett tak för vad de tillåter individer att ha ett hus. Jumbo bolån betraktas som mycket riskfyllt och används för att köpa dyra bostäder som kräver mycket stora lån och har höga räntor, vilka kan komma att ändras anually.

5th alternativ: intresse bara inteckning

En annan typ alternativ du kan välja är intresse bara lån. Med denna typ av lån, kommer du faktiskt betalar räntan först. Principen är enkel: så snart räntan återbetalas du kommer att betala huvudstaden. Du kanske inte vill välja det här alternativet när du faktiskt kommer att betala mer eftersom kapitalet återbetalas alls.

Som ni ser, det finns en hel del olika alternativ hem inteckning för husköpare att tänka på. Detta gör att du kommer att hitta exakt det lån som passar dina ekonomiska förhållanden och kommer att hjälpa dig att flytta in i huset du drömt om utan problem.