5 frågor du måste be någon inteckning mäklare

Att köpa ett hus är en av de största investeringarna du någonsin kommer att göra. Period. Därför genom att spendera tid och ansträngning för att hitta den bästa bolåneräntan är viktigt att hålla kostnaderna nere, men ännu viktigare att hjälpa dig att uppfylla dina månatliga amorteringar, och hålla dig inom din budget. Det är där en kunnig inteckning mäklare kan verkligen hjälpa dig att hitta den bästa inteckning som fungerar bäst för dig. Men innan du skriver något, nedan är fem enkla frågor du måste be någon inteckning mäklare –

Ett. Vilken är den bästa ränta jag kan få?

En mäklare tjänar sitt uppehälle eller provision från finansinstitut han eller hon kan lyckas registrera dig med. Därför vill du fråga vad är de bästa flighterna (och det bästa paketet) för din omständighet. Naturligtvis, ju lägre räntan, kommer bättre du. Men innan du bestämmer dig, se till att inteckning inte passar dig vardagslivet. Liksom, vill du vara säker på att han är i samklang med bolånemarknaden och agera på bästa intresse för din räkning. En bra mäklare kommer att hålla er uppdaterade om priser när de förändras.

2. vad är inblandade avgifter?

I de flesta fall kommer din mäklare debiterar dig inte någon avgift, men långivaren kommer. Därför, se till att du får en klar uppfattning om vilken typ av avgifter som måste betalas ut. Ännu bättre, be mäklaren att sammanfatta den i detalj, och jämförelser erbjudande på inte bara räntan utan tillhörande avslutande kostnader och eventuella pågående avgifter.

Tre. kan du betala extra på din månatliga inteckning?

Utan fråga, kan lägga till ett extra belopp på dina återbetalningar få dig inför ditt lån. Därför är det en bra idé att begära att flexibilitet utan att ådra sig några extra kostnader. Detta är en kritisk fråga, och en som kan spara dig massor av pengar i det långa loppet.

4. kan du fixa dina bolåneräntor?

Beroende på hur ekonomin går, gör bolåneräntor tenderar att gå upp eller ner. Därför, i en stigande marknad du vill kunna fixa dig hastighet utan att betala mer. Kontrollera att du har den flexibilitet i ditt sparande för att växla mellan fix och rörliga lån, och utan att ådra sig några avgifter.

Fem. hur mycket är depositionen?

I dagens bostadsmarknad, är minst 20% deposition krävs. Men med vissa paket kan vissa långivare begära så lite som 3 till 5 procent, men du förväntas betala en avgift inteckning försäkring som följd. Även detta kommer att koka ner till din ekonomiska servicevänlighet. Så sitta ner med din mäklare och bedöma den bästa typ av inteckning för dig. Din inteckning mäklare kommer att kunna vägleda dig på bästa sätt.

Så innan du skriver något papper arbete med någon, har en klar uppfattning om ditt ansvar och de avgifter som kommer att uppstå med ditt lån. Med en så stor investering, vill du inte ha några överraskningar som kommer att lämna dig betonar och inte kan betala tillbaka lånet. I ett nötskal, ta din tid och se till att din inteckning mäklare har en klar uppfattning om dina krav.