40 år inteckning ett nytt alternativ för en ny era

Den 40 år inteckning gör månatliga hem betalningar mer överkomliga, särskilt i områden där fastighetspriserna har skjutit i höjden. Det är ett attraktivt verktyg för villaägare som annars skulle vara prissatta ut ur bostadsmarknaden helt.

För att förstå det 40 år inteckning, måste vi titta på historien där konceptet kom omkring.

Den “vanliga” 30 års fast ränta inteckning utvecklades på 1930-talet. År 1935 kostade den genomsnittliga hem $ 3450 och den genomsnittliga lönen var $ 1600. Det betyder, den genomsnittliga hem kostnaden drygt två årslöner.

Spola fram till idag. År 2005 var medianvärdet hem priset i Kalifornien $ 524.000 medan den genomsnittliga lönen i detta tillstånd var $ 43.000. Som ni kan se, kostade hem nu tio gånger årslönen. Detta gör att sprida betalningarna över en 40 år inteckning ganska lockande.

En annan skillnad var att på 1930-talet, köpte folk hem som de skulle leva tills de dog och sedan gå ner till sina barn. Idag lever människor i ett köpt hem för bara 8 och 10 år i genomsnitt.

Allt detta gör den lägre betalning 40 år inteckning ett attraktivt alternativ för människor vars hem köp är en tillfällig placering.

En 40 år inteckning kan erbjuda dig en lägre månadsbetalning. Du kanske också kunna få en trygg, fast ränta. Men dessa inteckningar har normalt en ballong betalning i slutet av trettio år. På den tiden, måste du refinansiera lånet eller betala av återstoden.

En 40 år inteckning har lägre utbetalningar än 30 år fast inteckning eftersom den sträcker ut amorteringsplan under en längre period. Lånet är faktiskt bara 30 år, men skrivs av på 40 år, alltså ballong betalning.

Ett alternativ till 40 år inteckning är intresse bara lån, eftersom det ger en liknande låg betalningsplan. På vissa sätt är det 40 år inteckning mer attraktivt men eftersom det tillåter dig att bygga åtminstone en del eget kapital i hemmet.

Både 40 år lånet och intresse bara lån kan du köpa en dyrare bostad än du har råd med samma mängd kontanter. En $ 200.000 hem skulle vara $ 100 per månad billigare med en 40 år inteckning än det skulle vara med en 30 år fast ränta inteckning.

De människor som kommer att gynnas mest av 40 år inteckning planer är de som inte planerar att flytta från sina hem under inteckning perioden. Om du rör dig, riskerar du lämnar hemmet under en nedgång på marknaden som sätter hela din investering i riskzonen.

Det gjorde mycket mer känsla att ta ut 40 år lån när det såg ut som bostadsmarknaden skulle fortsätta att öka från år till år. I en pressad marknad, måste du vara säker på att du kommer att vara i hemmet under en lång tid innan du tar ut en 40 år inteckning.