4 och nackdelar med senior omvänd inteckning

Liksom alla produkter, även senior omvänd inteckning inkluderar goda och dåliga egenskaper, så det är klokt att noggrant studera detta lån typ, innan det slutliga beslutet. Bra och tillförlitlig omvänd inteckning information finns tillgänglig, till exempel från denna artikel.

Ett. hur fungerar en senior omvänd inteckning arbete?

När den vanliga inteckning låntagaren betalar lånet och räntan tillbaka som månadsbetalningar lite i taget och på några lyckliga dag hela summan är betald, i senior omvänd inteckning låntagaren får summan utan att behöva betala de månatliga betalningar.

Hela lånet plus intressen och alla kostnader kommer att betalas tillbaka, vid stängning av lånet. Så, vad du har betalat för en vanlig inteckning, använder du i form av en senior omvänd inteckning. Tanken är att du kan hålla ungefär samma levnadsstandard än under dina aktiva dagar med detta nya lån. Mängden av de ledande omvänd inteckning varierar beroende på din ålder, värdet på hemmet, aktuella räntor och avgifter lån.

2. Vilka är nackdelarna?

De mest ofta hört nackdelar handlar om kostnader. Det finns kanske en psykologisk aspekt. Eftersom alla kostnader kommer att betalas tillbaka, när lånet grund kommer, kostnaderna är som dolda, liksom de initiala kostnader, räntor, avgifter uppkomst och poäng plus kostnader stängning. Du måste ta en inteckning försäkring, som garanterar, att långivaren kommer att få sina pengar i alla fall, även om hemmet värdet vid försäljning understiger beloppet av den ledande omvänd inteckning.

Det finns också en risk att om husägare är borta från sitt hem under en lång tid, kan långivaren kräva omvänd inteckning som skall återbetalas.

Tre. är refinansiering ett alternativ för en pensionär?

De som är kritiska mot en senior omvänd inteckning säga, att ett bättre alternativ är att ta en vanlig lån mot din egendom. Problemet i många fall är, att för att hålla de månatliga betalningar på en måttlig nivå, kan du bara ta ett litet lån eller att förlänga lånet tid.

Men ju längre lånet är inte klokt för en person, som är redan 75 och större månatliga summan är uteslutet, eftersom i de flesta fall idén om senior omvänd inteckning är att ge hjälp för dagliga utgifter.

4. Frågan om Medicaid.

Reglerna om Medicaid är olika från länder till länder, men den outnyttjade hem kapital ses inte som en tillgång, när en ägare bor i hans home.However, de federala lagarna använder $ 500,000 som ett hem befrielse tak. Om hem kapital överstiger detta är ett trick att ta en ledande omvänd inteckning och använda det egna kapitalet till den lägre nivån.

Innan du kan Undertecknad senior omvänd inteckning, har du gå igenom den obligatoriska rådgivning och det är mycket bra, eftersom de kan göra olika beräkningar och berätta villkoren med gatan bemannar språket. Det är nyttigt att få många citat från välrenommerade banker, för att förstå konsekvenserna av ohälsa och upptäck hur en senior omvänd inteckning kommer att påverka din Medicaid berättigande.