4 nycklar till fha godkännande

Det har varit ungefär ett år sedan FHA blev en viktig del av bolånemarknaden. Många inteckning företag som inte har FHA Godkännande har svårt att överleva. Så vad krävs för att få en FHA-licens?

Det finns fyra viktiga krav som måste uppfyllas. Allt annat är bara pappersarbete. Dessa fyra krav är granskade uppgifter, kommersiella lokaler, 3 år originering erfarenhet och anständigt kredit. Låt oss förklara dessa saker i detalj.

granskade uppgifter

Granskade uppgifter är vanligtvis det största hindret för de flesta företag. Mäklare måste visa $ 63.000 i nettoförmögenhet och långivare måste visa $ 250.000. För både mäklare och långivare, kommer 20 eller mer av företaget måste tillhandahålla sina kreditupplysningar. Om någon av dessa kreditupplysningar visar stora nedsättande artiklar i de senaste två till tre åren, då du kommer att ha ett problem att få godkänt. HUD använder FHA underwriting riktlinjer för att avgöra om ägarna och officerare inteckning företaget är ekonomiskt lämpliga. Om någon av dessa personer har haft en nyligen avskärmning, konkurs, skatt garantier, eller flera ftalater, måste de tas bort som ledande befattningshavare och att få sin ägarandel minskas till under 25% innan du kan ansöka.

Om du uppfyller alla dessa krav, då du bör ha några problem att få godkänt. Pappersarbete är svårt och jag rekommenderar att få lite hjälp att sätta ihop. Du kommer också att behöva hitta en CPA som inte är för dyrt, men som sagt, allt annat är bara pappersarbete om du uppfyller dessa 4 stora krav.