30 år jämfört med 15 inteckningar år

Diskussioner om inteckningar fokuserar ofta på räntorna, men det finns en mycket mer grundläggande beslut att fatta. Skulle du gå med en 30 år inteckning sikt eller en 15 år inteckning sikt?

30 år jämfört med 15 inteckningar år

Någon diskussion om bolån tenderar att slå på två punkter. Hur kan du kvalificera dig för mest pengar med den lägsta betalning? Hur kan du få den lägsta räntan för lånet? Även om dessa är två viktiga frågor, det finns ett tillägg en som människor misslyckas med att tänka, vilket resulterar i betydande bortkastade pengar.

Mandattiden för en inteckning är oerhört viktigt för ett par skäl. För det första ges längden av skyldigheten du utför. Andra definierar det den ränta du ska betala under lånets löptid. Dessa är enorma problem när det gäller att bygga upp eget kapital.

Ju längre lånet, desto mer totala ränta du ska betala. Den avvägning, naturligtvis, är att du kommer att ha mindre månatliga betalningar ju längre du sträcker ut kravet. Även om detta kanske låter som ett bra mål när du först få inteckning, kan det slå tillbaka på dig i det långa loppet.

De flesta människor fokuserar på räntorna som ett sätt att spara pengar på bolån. Detta är en giltig metod, men att spela med längden av lånet är ett bättre sätt att spara pengar. Om du kan klippa betalningar i hälften genom att gå med ett kortare lån, kan du spara enorma summor på den totala ränta återbetalas till en långivare.

Beslutet om lånetiden är relativt enkel, men helt beroende på din personliga situation. Det finns ingen absolut rätt val. Först måste du bestämma om du kan bekvämt råd med de högre utbetalningar som kommer med en kortare sikt lån. I allmänhet kommer en 15 år inteckning har betalningar 20 till 25 procent högre än ett 30 årigt lån. Naturligtvis kommer du att betala lånet av snabbare, nämligen, att bygga upp eget kapital i hemmet snabbare.

Den moderna inteckning industrin har en mängd olika sikt längd produkter. När du ansöker om ett lån, ta dig tid att utvärdera de olika termer för att se om du kan hitta ett lån som är perfekt för din situation.