30 år fast ränta inteckning går upp eller ner

Förutsäga var 30 år fast ränta inteckning kommer att gå är något som inte är lätt. Många analytiker anser att den övergripande inriktningen av 10 år statskassan kurs avgör totalt sett, men detta har inte varit fallet för mycket av 2009. Som 10 år har trendmässigt högre, har hem låneräntor varit faktiskt ner eller platt. Det var tills ungefär en vecka sedan när vi såg en enorm pop i pris.

Det mycket väl kan vara så att efter pop, bolåneräntor och 10 år statskassan kurs kommer att följa varandras utveckling under resten av 2009. Om så är fallet, kan du lätt göra förutsägelser baserade på det ena eller det andra. När en stor trend bryts under 10 år, är lika sannolikt att vara sant för totalt sett.

Det enda som den totala bostadsmarknaden behöver vid denna tid är en viss enhetlighet i priserna. Med enorma gungor ena eller det andra, är det som gör det svårt för villaägare att bestämma vad de vill göra. Många villaägare som överväger en refinansiering har ingen valt bort eftersom den avslutande kostnader skulle kunna hamna i mer än de besparingar för återstoden av lånet. Genomsnittlig bolåneräntor är inkonsekvent kommer bara att göra inteckning utlåning och upplåning process som mycket svårare.

Många personer tror att processen är svårt nog som det är, och detta är bara styra bort dem ännu mer. Om vi ??vill se en botten i bostadspriser och en förbättrad ekonomi, behöver 30 år fast ränta inteckning för att stabilisera.