30 år bostadslån

Det brukade vara det första valet för de flesta låntagare, eftersom eftersom de totala betalningarna sprids över en längre tid med den räntesats som fastställts för hela tiden av inteckning. 30 år bolåneräntor är en industristandard, men är det rätt val för dig?

Den 30 år bostadslån är en industristandard, men är det rätt val för dig? Eftersom de totala utbetalningarna sprids över en längre tidsperiod och den ränta som fastställs för hela den tid av inteckning. Detta var det första valet för de flesta villaägare.

Som vi nämnt, är den positiva sidan för ett 30 år bostadslån lägre månatliga betalningar. Denna attraktion är något nedtonad av det faktum att du betalar tusentals extra i ränta. Men, är ditt intresse 100% avdragsgilla vilket gör lägre din efter skatt kostnad. Det ger dig en viss flexibilitet så att om din ekonomiska situation förändras och du har mer pengar du kan betala bort det på mindre än 30 år, detta samtidigt som de låga månadsbetalningar. Dina betalningar är mindre så i verkligheten så kan du köpa en större rymligare hem.

För att visa ett exempel på ränteskillnaden mellan 30 lån Hem Priser och en av de andra priserna. På 30 år, skulle 100.000 dollar lån med 7% ränta din månatliga betalning av ränta och princip vara $ 665,30 dollar. Under de kommande 30 åren kommer du att ha betalat $ 139,511.04 i ränta ensam. Nu med ett 15 år hem låneräntan på samma belopp som du kommer att betala $ 871,11 per månad och under de närmaste 15 åren, skulle du betala $ 56.799 i ränta. Detta skulle spara $ 82.712 dollar.

Om du har viljestyrkan att investera besparingarna från de månatliga betalningarna, det fortfarande kan vara ett bra val att gå med 30 år inteckning. Speciellt om du kan hitta en investering som på lång sikt payoff lika med eller överstiger vad du skulle spara i en 15 år inteckning. En annan faktor att beakta är hur snabbt du vill samla kapital i ditt hem eller för att äga det ut rätt. 30 år bolåneräntor tar mycket längre tid att bygga upp eget kapital.

30 år bolåneräntor är verkligen lockande och de allra flesta bostadsköpare får 30-åriga lån eftersom det är den längsta bostadslån som finns idag. Experterna är överens om de kunde få en 35 – eller 40-årigt lån, de förmodligen skulle. Det finns många andra alternativ att överväga. Förmodligen den största frågan du måste ställa dig själv när man överväger ett lån är vad är dina finansiella mål? Vilka lån plan kommer att hjälpa dig mest för att nå det målet? Det är helt klart till din fördel att undersöka andra lån alternativ för bästa lånet för dig och dina finansiella mål. Det kanske förvånar dig att på grund av din personliga situation kan det finnas andra planer mer passande för dig.