3 viktigaste fördelarna med inteckning modifiering

Som namnet antyder, är en inteckning modifiering förändring av ett befintligt bostadslån. Det innebär en permanent förändring i en eller flera termer av ett hypotekslån. Ändringarna kan innefatta en sänkning av räntan eller en förlängning av den tid som ges för att betala tillbaka som gäldenär. Många människor tror att thehome inteckning modifiering processen är inte för dem eftersom de måste ta itu med banken igen – möjligen samma bank som har trakasserat dem för uteblivna betalningar eller hotande avskärmning – men det har många fördelar som är värt att överväga .

Säg till exempel, har Mr John Doe precis tagit ett snitt i lön. Efter kontroll sin nya ekonomiska situation, inser han att han har ingen möjlighet att vara aktuell på sin inteckning. Kanske har han även missat en betalning eller två och nu har förseningsavgifter och påföljder för att ta itu med, liksom den månatliga inteckning betalning själv. Han kunde försöka sälja, men i dagens ekonomi som lätt kan ta månader och det finns alla möjligheter att han kommer att ta en förlust. Även om han inte lyckas sälja, är han sedan vänster behöver en plats att leva. Han är i en dålig situation. Använda ett bostadslån modifiering, kan Mr Doe kunna sänka sina månatliga betalningar till en nivå där han är säker och bekväm.

de 3 viktigaste fördelarna med hem inteckning modifiering

Ett. Många banker kommer att vara villiga att arbeta med Mr Doe att minska de månatliga utbetalningarna, särskilt om han har dokumentation av hans ersättningen sänks och en gedigen historia av betalning innan dess. Detta är en win-win situation för både honom och banken, han får stanna kvar i sitt hem, medan banken fortsätter att få något för fastigheten istället potentiellt ha det sitter tom och tjäna dem ingenting.

2. Eventuella förseningsavgifter eller sanktioner från det ursprungliga lånet bör upphävas efter slutförandet av lånet modifiering. Detta kommer att hjälpa Mr Doe om han lever månad till månad och inte har extra pengar som ligger runt för att ta itu med dem. Om han missade betalningar, är det möjligt att rulla dem i lån modifiering, vilket innebär att efter en viss tid, kommer han återigen vara aktuell på lånet.

Tre. En annan fördel, kanske den viktigaste, av ett bostadslån modifiering är att det kommer att låta Mr Doe att undvika utestängning. Medan ett dåligt betyg på en kredit rapport för en eller två missade avbetalning kommer att negativt påverka en kredit värdering, är det ingenting mot vad en avskärmning skulle göra, och en avskärmning kvar på en persons kredit rapport för sju år. Detta innebär att om han inte fick ett lån modifiering och fortsatte att missa avbetalning, så småningom avskärmad på, kunde inte bara han förlorar sitt hus, kunde han finna sig i en situation där han inte kunde få ett lån för ett nytt hus tills dessa sju år hade gått.

Hemmet hypotekslån modifiering process kan se skrämmande vid första anblicken, men det har många fördelar. Det tillåter en person att stanna kvar i sitt eget hem, kan tillåta honom att bli aktuella på sina lån utan overhead av sanktioner, och håller en avskärmning av sin kredit rapport. Om det blir omöjligt att finansiera din månatliga betalningar, är det en bra idé att prata med din långivare och överväga en ändring Home Mortgage innan du säljer eller låta en fastighet för att gå in avskärmning.