3 viktiga aspekter inte förbises av inteckning innehavare

Att få en inteckning kan vara en besvärlig process och på ett sätt en förbryllande strävan. Det innebär en hel del pappersarbete att underteckna, text till översyn och rutiner att följa. Man skulle kunna tro att du var ansöker om en eftertraktad plats i en elit institution utan de intensiva dokumenthandläggningskrav. Detta är verkligheten för att få en inteckning som villaägare måste hindret. Det viktiga är dock att en inteckning innehavaren måste förstå de inblandade krångligheter. Att förstå de följande tre stora inteckning områden kommer att påskynda processen.

Först vara tydliga på den terminologin “term”. Som vanligt definitionen i den finansiella sektorn, hänvisar detta till varaktigheten av inteckning som du tänker ta ut. Man hänvisar också till längden av betalningstiden.

Mortgage erbjudanden är inom intervallet 10 till 30 år. Normalt, om du bestämmer dig för en längre inteckning sikt, kommer din månatliga premie bli mer hanterbar. Med tanke på detta val, samlar din inteckning leverantör dock mer intresse och tjänar mer vinst från dig. Den tumregel är att välja den kortaste löptid på grundval av din förmåga att betala eftersom du kommer att bespara betydande belopp i ränta samtidigt hålla inteckning villkor så korta som möjligt.

Nästa stora aspekt att undersöka är att veta räntan bunden på din inteckning. Detta innebär att du måste förtydligas på hur beräkningen görs. Räntan avser summan av räntekostnader som du måste lösa till följd av låna ut pengar. Räntan är i procent och uttryckt i decimalform. Frågan om det är fast eller justerbar måste klaras upp och svaret ska inte vara vag till dig. Du måste kontrollera om räntan är bra för hela låneperioden eller det ändras med tiden. För bostadsköpare som du, är det viktigt att förhandla om en justerbar ränta om det är mer till din fördel. Observera dock att högre räntor återställs om du inte kan öka din månatliga premier.

Slutligen måste du klargöras på vilken avslutande kostnader handlar om och deras effekter på ditt inköpspris. Normalt är det ditt ansvar att axla dessa avslutande kostnader. Sådana kostnaderna utgörs av bedömning serviceavgift, indikerade rättslig avgift och andra avgifter av din inteckning leverantör. Om du inte är en smart konsument, kan du hamna axla onödiga avgifter ur egen ficka. Det är vettigt att förtydliga vaga avgifter eftersom vissa bolåneinstitut tenderar att över kostnadsfritt. Du måste vara påstridig att landa den bästa tillgängliga.

Att förstå dessa tre viktiga områden är ett steg i rätt steg mot att bli en välinformerad informerad köpare. Som sådan, kan du vara vederbörligen vägledas i att hitta rätt inteckning erbjudande för dig. Förutsättningen är dock att du måste göra dina läxor. Du måste spana runt för en en bra inteckning för ditt hus förvärv. Observera att en även en liten skillnad i den ränta som erbjuds av två potentiella långivare ofta kan leda till stora besparingar. Det är dina surt förvärvade pengar. Du måste vara tillbörlig aktsamhet.