3 vanliga orsaker ditt bostadslån kan ansökan avslås

Såvida du inte är kontanter rika, skulle du se att utnyttja på ett bostadslån för att köpa ett hem. Att få ett godkännande för ett hus är aldrig en säkerhet. Det finns många situationer där bostadsköpare kan få sin ansökan förkastas av bolåneinstitutet. När det händer, kan en långivare informera dig om skälen till varför din ansökan hade minskat eller inte ens ge dig tjänsten ringa för att informera dig om sitt beslut.

Dessa är några vanliga orsaker till att bostäder låneansökan är minskat med inteckning långivaren.

1) Att vara en garant för en släktings lån

En av de vanligaste orsaken till att fråga din personliga ekonomiska ställning som över belånade är genom att teckna som en garant för en annan persons lån. Det finns många skäl för detta att hända. Det kan vara att du brorson behöver en garant för en utbildning lån, inklusive din make dig som en garant för en auto lån, behövs din pappa dig som en garant för en ny förvaltningsfastighet lån, etc.

Vid platsen för påmönstring, är det normalt att tro att dessa omständigheter inte kommer att påverka dig på något sätt. Men det kan ha en stor inverkan på dina låneansökningar i framtiden, inklusive ditt bostadslån. Om du inte har en hög personlig inkomst, kan erhålla förmånliga villkor bostadslån vara frustrerande.

Ett hypotekslån är en mycket viktig personlig ekonomisk åtagande kommer bolåneinstitutet vara orolig med din personliga ekonomiska hävstång vid bedömningen din ansökan. Och eftersom du är en garant för andra lån, kan de beaktas vid beräkningen av din personliga skuld ranson. En högre ranson kan anse din personliga finansiella hävstång som främmande.

2) Försumlig på väsentlig information

Våra personliga ekonomi är mycket privat information. Som förmögenhet är en symbol för social status, kan många människor vara lite generad om att avslöja alla detaljer om deras nuvarande finansiella ställning, särskilt om de uppfattar sin personliga kredit rekord som en som är negativ. Men gör notera att en inteckning mäklare eller en inteckning officer är där för att hjälpa dig att få din önskade inteckning. Det är deras jobb och de kommer att vara glada över att kunna förvärva en del för dig att du blir nöjd med.

På grund av arten av deras ansvarsområde, de har sett ett antal tillämpningar och har erfarenhet om vad du ska titta efter i din ansökan. Så när du är sonderade på personlig finansiell information, vara öppen för att dela dem så att en officer vet det bästa tillvägagångssättet för att hjälpa dig att få ett godkännande för ditt bostadslån.

Tror inte att någon information som begärs är inte viktigt. Såvida du inte är inteckning garant, kommer du att ha lite kunskap om de nödvändiga bedömningskriterierna. När eventuella frågor tas upp av din inteckning officer, kan du få dem lösas innan vi behandlar din ansökan. Att arbeta på negativa frågor endast efter bostadslån har minskat kan vara för sent.

3) Utestående skulder och kreditkort räkningar

Eftersom ett bostadslån är ett lån, kan du vara självbelåtna på att tänka att det är en av de enklaste formerna av lån som du kan få. Du kan även tycka att du personlig kredit rekord är av liten betydelse eftersom bolåneinstitutet ska känna rädda eftersom det finns en värdefull säkerhet inblandad.

Så är inte fallet. Din personliga kredit rekord kan ha stora effekter på hur flexibel en inteckning långivare är villiga att vara med dig. Detta gäller särskilt när du är en ny kund till långivaren. De har inte behandlat dig innan och det enda sättet att rättvist bedöma din ekonomiska beteende är att bedöma din kredit rekord. När det visar att din nuvarande auto lån och kreditkort räkningar är försenad med 3 månader, återspeglar den inte snyggt på hur väl du hanterar din ekonomi. Du kan straffas med ett avslag eller erbjuds mer ofördelaktiga villkor på grund av de ytterligare riskerna ut på långivaren. Se alltid till att snabba betalningar på din personliga kreditfaciliteter minst 6 månader före din bostad låneansökan.