3 typer av omvänd inteckningar och 4 steg att ta ett sådant lån

Omvänd inteckning kan hjälpa dig om du är 62 och i behov av klumpsumma pengar. Men för att få ett sådant bostadslån, bör du äger en primär bostad mot vilka du kan låna det begärda beloppet. En av de största fördelarna med en omvänd inteckning är att du inte behöver betala tillbaka det lånade beloppet tills ändarna lånet eller du flyttar ut. Läs vidare för att veta vilka typer och hur toapply för omvänd inteckning

.

Typer av omvänd inteckningar

Det är främst tre typer av omvänd inteckningar som anges nedan.

Ett. Home Equity Conversion Mortgage – populärt kallad hecm, är Home Equity Conversion Mortgage ett federalt försäkrade bostadslån som stöds av HUD, US Department of Housing and Finance Development. Innan du ansöker om ett sådant bostadslån, har låntagaren att möta en regering godkänd rådgivare, som förklarar de ekonomiska konsekvenserna av att ta ut en HECM.

2. Single-ändamål omvänd inteckning – är det vanligtvis erbjuds av staten samt lokala myndigheter. Vissa ideella organisationer erbjuder också enda syfte omvänd inteckningar. I denna typ av hypotekslån, kan långivaren ange ändamålet (t.ex., gör hem förbättring, betala fastighetsskatt, etc.) för att ta ut lånet.

Tre. Proprietary omvänd inteckning – Farmaceutiska omvänd inteckningar är privata bostadslån som erbjuds av flera företag.

Åtgärder för att ta ut en omvänd inteckning

Bortsett från att möta en långivare och diskutera ansikte mot ansikte, kan du även ansöka om omvänd inteckning på nätet. Gå igenom följande liens att veta hur man ska ta ut en omvänd inteckning genom att fylla i en elektronisk ansökningsblankett.

Ett. De omvänd inteckning specialist kontakter du – När du fyller i formuläret, kommer en omvänd inteckning specialist kontaktar dig och lösa alla dina frågor.

2. Du får en ärlig uppskattning – Du kommer att få en ärlig uppskattning från långivaren om du accepterar att bevilja lånet. Genom att granska de handlingar som din långivare, får du veta om stängning kostnad och hur mycket du kan få.

Tre. Gå för en rådgivning session – I nästa steg, måste du gå för en rådgivning session och får certifikat från en rådgivning byrå som är godkänd av US Department of Housing and Finance Development.

4. Välj betalningsalternativ – Du måste bestämma om du vill klumpsumma pengar, en kredit eller en kombination av båda.

I nästa steg, långivaren beställer en bedömning för att bestämma hemmet värde. När ansökan paketet är klar så skickar långivaren den till garant för godkännande som kan ta flera veckor. Om garant godkänner det, då de sista formaliteterna sker och husägare måste skriva flera uppsatser. Det är lämpligt att du läser det finstilta innan du skriver den streckade linjen. Men även efter att du underteckna de dokument, har du all rätt att säga upp lånet inom 3 arbetsdagar.