3 tips för en texas lån modifiering kan hjälpa dig att spara din home_

Under de senaste två åren har det skett enorma ökning av utmätningar i Texas och applikationer för en Texas lån ändring från människor som du och jag som aldrig trodde att de skulle vara i denna situation.

Jag har varit där också. Ta det från mig att det är en komplicerad process. Det finns en otrolig mängd komplicerade pappersarbete som ska göras och på toppen av att det finns bekymmer av andra skulder hopar sig medan du försöker att se till att det finns tillräckligt i slutet av månaden för inteckning betalning. Sedan i slutet av månaden behöver du inte tillräckligt. För att göra saker värre kreditkortsföretag och banker börja ringa. Du vill inte att öppna e-post som det innebär fler räkningar – mer tryck!

Jag var så stressad och hade svårt att klara mig själv, men om du är en av de sällsynta få som kan göra det ensam då det är coolt.

Detta var för mig i hind sikte en ödmjuk upplevelse. Jag menar inte det på ett negativt sätt lärde jag mig vilka mina riktiga vänner är, och dessutom har jag lärt mig att jag kunde och skulle få ut av detta. Jag har aldrig sett på mig själv som någon annan från någon annan – jag är bara en genomsnittlig Joe så om jag har kunnat undvika att förlora mitt hem så kan du.

Låt mig dela några tips som hjälpte mig att rädda mitt hem!

Ett. Bestäm dig för att göra något åt ??detta nu.

Du kommer aldrig att fixa något bara genom att titta på det och hoppas att det kommer att försvinna. Du har fått för att åtgärda situationen. Tro det eller ej men forskningen visar att 75% av utmätningar kan undvikas. I fall du inte vet, men 80% av lyckade lån ändringar görs av proffs.

2. Gör en lista över dina inkomster och utgifter.

Du behöver dessa uppgifter så att du kan räkna ut vad som behöver göras. Detta är också viktigt eftersom du vet bäst vad din hushållsinkomst och räkningar är så du kan antingen hjälpa dig eller få hjälp. Detta kommer att visa att du nu vara proaktiv och allvar med att spara ditt hem.

Tre. Få hjälp om du känner att du inte kan göra det själv.

Rädsla är det största hindret. Om du inte var rädd för detta skulle du vara galen så du är inte ensam. Få hjälp-det är OK och det är lättare när någon annan är att räkna ut vad man ska göra för dig! Det finns proffs hela staten som har bäst förutsättningar att få en lösning för dig och åtminstone ta del av dessa bekymmer om avskärmning av din rygg.