3 skäl till att refinansiera din inteckning & hur de kommer att gynna din ekonomiska situation

Varför ska du refinansiera ditt hem inteckning? Nåväl, det finns tre huvudsakliga skäl för att du vill göra detta. Du kanske letar efter en inteckning produkt som är en bättre passform för din nuvarande ekonomiska situation. Du kan ha ett hypotekslån som har en relativt hög ränta som du kan förbättra genom refinansiering. Du kan utnyttja en del av det egna kapitalet i ditt hem genom att göra en utbetalning i refinansiera. Här är en kort titt på dessa tre skäl för refinansiering din inteckning. Kom ihåg att ta hänsyn till de avgifter och kostnader stängning (i förekommande fall) att du kommer att ådra sig när man fastställer vädret en refinansiering är rätt ekonomiska beslut för dig.

1 – Att hitta en inteckning produkt som är bara en bättre passform för där du är ekonomiskt kan vara en stor anledning till att refinansiera. Låt oss säga, till exempel, att du för närvarande har en justerbar ränta inteckning och den ursprungliga räntebindningstiden är på väg att löpa ut. Detta sker oftast i 3, 5 eller 7 år med justerbar ränta inteckningar (känd som vapen). När hastigheten justeras, kommer din inteckning betalning ökar kraftigt. För att undvika detta kan du refinansiera till en fast inteckning på 15 eller 30 år. Detta kommer vanligtvis att ge dig en lägre ränta, och därmed en lägre ersättning än vad du skulle ställas inför efter din arm justeras uppåt.

Kommer på andra sätt, kan du ha en fast inteckning och kan behöva sänka din månatliga likviditetsbehov under några år. Du kan refinansiera till ett intresse bara inteckning. Detta kommer att skapa en situation där du inte minskar principen saldot på ditt lån, men betala endast räntedelen. På grund av detta, är din månatliga betalningar minskar, ökar din tillgängliga likvida medel. Efter ett tag, skulle du förmodligen vill refinansiera tillbaka till fast inteckning eftersom intresse bara inteckning kräver att du, någon gång, till början amortizing lånet och dina betalningar kommer att öka.

2 – Du kan ha tagit ut din inteckning på en relativt hög ränta och kunde dra nytta av att sänka räntan, och din månatliga betalning. Din ränta skulle kunna minska till följd av marknadens räntan minskar. Denna situation var mycket vanligt i början av detta årtionde.

En annan anledning till att du kan få en lägre ränta är din kreditvärdighet kunde ha förbättrats. Om du var i sub-prime låntagarkategori när du fick din inteckning, med en FICO poäng på under 650-680 (beroende på långivare), och din kredit värdering har därefter förbättrats, kan du få en mycket bättre ränta genom refinansiering .

3 – En av de främsta skälen människor refinansiera sina hem inteckning är att ge dem möjlighet att använda en del av det egna kapitalet i sina hem. Många områden i landet har upplevt betydande fastigheter uppskattning under de senaste fem eller så åren, även om det verkar vara slut för de flesta. I många fall fastighetsvärden är upp 50 till 150%. Om, till exempel, har du köpt ett hem i San Diego, New York eller Las Vegas, såg dig hem värden stiger med mellan 14% – 23% årligen från Q1, 2004 och Q1, 2006. Denna typ av uppskattning skapar betydande kapital i ditt hem kan du använda för andra saker som att investera, hem förbättringar eller skuldkonsolidering.

Många husägare har valt att komma till sina hem kapital genom att göra en utbetalning i refinansiera. I en sådan refinansiering, skaffa dig en inteckning för mer än din ursprungliga inteckning, baserat på det reviderade värdet på ditt hem. Om, till exempel, har du köpt ditt hem för $ 180.000 i 2003 och nu är det värt $ 325.000 (en ganska vanlig situation på vissa områden), har du nu $ 145.000 i eget kapital kan användas för andra ändamål. Du kan refinansiera, och få en ny inteckning för $ 275.000. Efter avsluta kostnader, om de tillämpas, skulle du ha ungefär $ 85,000 – $ 90,000 i kontanter. Kontanter är alltid trevligt, är det inte? Många amerikanska har valt denna väg under de senaste åren. Det kan minska efter ett tag, eftersom hem värden upplever en nedgång i vissa områden, men totalt sett är det säkert att förbli ett populärt val.

Dessa är tre skäl till varför du kanske vill att refinansiera ditt hem inteckning. Är någon av dem rätt för dig?