3 sätt att undvika utestängning

När du börjar inse att de betalningar på ditt hem är något som du inte längre har råd, undvika avskärmning är det första du tänker på. Det kan ofta vara svårt att klart tänka igenom dina alternativ på denna känslomässig tid. Det är några frågor du ska behov att ärligt besvara innan du kan tydligt förstå dina alternativ. Vill du bo i huset? Har du råd att bo i huset? Är förändringen till din ekonomiska situation tillfällig eller permanent? Svaren på dessa frågor kommer att avgöra vad dina alternativ är. Här är några alternativ för olika situationer.

Ett. Om de ändringar i din ekonomiska situation är permanent, kan undvika avskärmning genom att försöka en kort försäljning på ditt hem vara din bästa insats. Att göra detta med framgång kräver att du har en fastighetsmäklare som är bekant med blankning och vet hur man ska hjälpa dig hantera inteckning företaget. Du kommer att behöva ge inteckning företaget en hel del ekonomiskt pappersarbete. Den andra delen av detta är att inteckning företag tenderar att röra sig långsamt på blankning och kan inte ens godkänna den korta försäljning av ditt hem.

2. Om du vill bo i huset och din inteckning företag är villiga att arbeta med dig, kan ett lån modifiering som fungerar med din nuvarande inkomst vara ett alternativ för att undvika avskärmning. Det enda sättet du kommer att veta om detta är ett alternativ för dig är genom att prata med din inteckning företag. Tyvärr kommer de flesta av dem inte ens prata med dig om alternativ så tills du har faktiskt missat minst en inteckning betalning.

Tre. Ett annat alternativ som du har om du vill bo i huset tittar på att göra en refinansiering av ditt lån. Om du inte kan nu råd att betala, kan du ha möjlighet att refinansiera till en lägre ränta eller en längre lån sikt som kommer att sänka dina betalningar. Prata med din nuvarande långivare och prata med andra långivare kommer att ge dig en god uppfattning om huruvida detta alternativ kommer att fungera för dig. Inte bara acceptera vad din nuvarande långivare säger. Titta runt efter bättre alternativ för din situation.