3 saker du bör veta innan du använder utlåning träd

Utsikterna till långivare underbud varandra för att få ditt företag är förvisso ett attraktivt alternativ. Men, när du gräva lite djupare, finns det några andra aspekter av denna tjänst som vi hittade många människor antingen inte ansåg eller bara inte vet. Det första att notera är att inverkan på din kredit värdering.

När du först lämna in en ansökan, drar Utlåning Tree en kopia av din kredit rapport som, enligt deras integritetspolicy, kan sedan skickas till upp till 9 Långivare. Men vi förstår från intervjuer med medlemmar i Utlåning Tree nätverket, omfattar kredit rapport som skickas med din ansökan inte all nödvändig information en långivare måste korrekt prissätta dina lån. Så varje långivare kommer ofta gånger dra din kredit också, så de vet i förväg om du har rätt innan du kontaktar dig. Så innan du ens har fått ett telefonsamtal, kan din kredit har dragits upp till 10 gånger. Som tar upp en annan bra punkt, som är dessa långivare som ringer dig?

Det finns inget sätt att skilja på förhand som Utlåningen Tree skickar dina uppgifter till. Och så långt vi kan tala genom vår undersökning, kvalifikationerna för en långivare eller mäklare för att bli medlem i deras nät är i bästa fall minimal. Detta är inte att säga att medlemmarna i Utlåning Tree nätet är inte nödvändigtvis tillförlitliga, men det skulle vara skönt att veta att det fanns vissa strikta riktlinjer på plats för att gå utanför bara betala de bly avgifter och transaktionskostnader. Som återigen är något annat att tänka på.

Det står helt klart på flera ställen på sin webbplats som “LendingTree, LLC inte debitera dig en avgift för sina tjänster i matchande dig med långivare.” Men vad du kanske inte vet är att utlåning Tree debiterar varje långivare $ 27 för varje ansökan de skickar och uppemot en $ 1000 för varje applikation som förvandlas till en sluten lån. * Nu skulle sunt förnuft dikterar att även om Utlåning Tree laddas den Långivare och inte dig direkt, dessa avgifter är betydande och måste täckas av någon. Det borde inte komma som någon överraskning att våra intervjuer bekräftat att väldigt ofta dessa avgifter från utlåning Tree är vidare till kunden i form av uppblåsta avgifter och / eller priser.

Denna artikel är ingalunda ett försök att förnedra Utlåning Tree eller avslöja eventuella missgärningar. I själva verket är det enda Utlåning Tree skyldig till är verkningsfull marknadsföring. Dock har vi lyft ännu en anledning till varför informationen är kung och inte nödvändigtvis bekvämlighet.

* Dessa är de siffror som dikterade till oss vid tidpunkten för publiceringen.