3 myter om omvänd inteckningar

Omvänd inteckningar är ett bra sätt att låna på ditt hem för att betala av stora räkningar och sjukvårdskostnader. Men om du försöker att ta reda på om det är rätt val för dig, kan du bli översvämmad med en hel del myter och desinformation om vad man egentligen är. Här är tre av de vanligaste myter förknippade med omvänd bolån. Några av de myter är falska, och andra är endast delvis falsk, så se till att du läser alla villkor innan du registrerar en omvänd inteckning.

* Myt # 1) Skuld är en Deal Breaker

Den första är att det måste finnas någon skuld på huset före köp. Även om du kanske har problem med att få en omvänd hem inteckning om du har precis köpt hem eller har en stor del av skulden som redan tagits ut på fastigheten, kan en omvänd hem inteckning tas ut på ett hem som fortfarande har en inteckning på det. Så länge det finns tillräckligt med kapital för hemmet, kan du fortfarande få en omvänd inteckning.

* Myt # 2) du kan få sparkas ut ur ditt hus på grund av din omvänd inteckning

En annan vanlig myt är att du kan förlora ditt hus på grund av den omvända inteckning. Du kan inte förlora huset så länge låntagarna fortfarande lever och bor i huset. Lånet blir inte beror till sista låntagaren dör eller flyttar ut ur huset. Du kan förlora huset, men om de skatter eller försäkringar inte betalas, eller tillståndet i huset försämras.

* Myt # 3) på grund av mer än värdet på ditt hem

Den sista mest vanlig myt är att låntagaren kan hamna på grund av mer pengar till utlåning företaget än huset är värt. Eftersom lånet inte är högre än värdet på huset, kan banken låna inte mer än huset är värt. Så när du eller dina arvingar sälja huset när du flyttar eller avlider, kan banken samlar inte mer pengar än vad de skulle få från försäljningen av huset.