3 kraftfulla principer för att förhandla hem lånevillkor modifiering

Vi kommer till Home Loan Modification förhandling i en minut. Först skulle jag vilja förklara tre kraftfulla principer för förhandlingarna. Exemplen nedan hjälper skildra nödvändigheten av dessa tre principer.

När du köper eller säljer en bil, många tror automatiskt att få ett andrahandsvärde citat på KBB eller Edmunds att veta hur mycket bilen är värd. Dessa citat ger både köpare och säljare bra förhandlingsposition. Som säljare av en bil, desto mer positiv information som du kan ge till köparen, desto mer sannolikt att han eller hon kommer att gå med på det pris och villkor som du har angett.

Detsamma gäller när förhandlingarna om ändring av villkoren bolån. Nu, här är de tre principer som kommer att ge dig ett försprång:

Ett. Vrid negativt till positivt

Den låneinstitut kräver att du skriver en umbäranden brev. Detta brev är ett viktigt verktyg för att plädera ditt fall för att få en ändring av din inteckning. De negativa av arbetslöshet, permitteringar och andra finansiella kamper kan vändas till positiva genom att påstå att dessa frågor var i det förflutna eller kommer snart att vara. Du kan förklara hur din ekonomiska situation har förändrats eller förändras. Om en långivare kan vara övertygad om att din situation är eller kommer att bli bättre, även i det minsta, och att ändra ditt bostadslån kommer att göra det möjligt för dig att betala tillbaka dem, kommer de att vara mycket mer benägna att erbjuda ett träningspass lån modifiering dig. Ekonomi och dokumentation av inkomstkällorna är bevis för långivaren att du har möjlighet att betala det belopp som begärs i den modifierade nya lånet.

2. Vet dina alternativ

Att känna dina alternativ, till exempel de olika priser vid olika tid längder som är tillgängliga för dig kommer att ge dig stor förhandlingsstyrka. Dessa alternativ kan hittas genom att få hem citat lån modifiering. Du kan få dessa citat gratis på nätet. Citaten visar dig de uppskattade belopp som du kommer att betala på olika skattesatser och sikt längder. Du kan också prata med din långivare eller annan professionell som kan hjälpa dig att räkna ut dina alternativ och guidar dig till det bästa beslutet.

Tre. Låt tidningarna sköta snacket

Om du är rädd för att förhandla eller känner att du kommer att vara svag på det, kom ihåg detta nyckelfaktor i förhandlingarna: Om du kan samla tillräckligt många handlingar och bevis som styrker din synpunkt, du förhandla bra resultat för dig själv. Till exempel, säga att du vill förlora 15 pund per dag och en dietist säger att du kan förlora det genom att använda hennes Ultimate viktminskningsprogram, skulle du förmodligen bara försitta det, även om £ 15 en dag skulle vara det exakta beloppet du vill förlora. Men om dietist kan visa dig bevis, på papper, från forskning, att dieten kan i verkligheten göra som hon säger, då du skulle vara mer benägna att tro henne och samtycker till kosten. Det är kraften av bevis i förhandlingarna.

Samma sak gäller med alla förhandlingar och stämmer i förhandlingar med låneinstitut. Bevisa för dem att det är i deras intresse att ändra din inteckning och du kommer att lyckas. Bevisa för dem att du kommer att kunna göra månatliga betalningar på lägre ränta och / eller lång sikt.

Home Loan Modification kan minska dina betalningar och tillhandahålla ett sätt för dig att stanna i ditt hem. Ju mer du vet vilka alternativ som finns för dig, desto bättre resultat kommer att vara för dig.