3 fördelar med långivare inteckning insuranse (LMI)

I Australien, två organisationer kontrollerar en duopol av långivare hypotekslån försäkring – Genworth och PMI. Medan LMI inte är tillfrågad av lag, är det i allmänhet krävs av din långivare när summan du har economised för en insättning är mindre än 20% av det totala värdet på fastigheten. Ju bättre teknik för att undvika ökade kostnader för LMI är att spara minst 20% för deponering om detta är möjligt.

Hur vet du om du måste vara orolig långivare försäkringar för hypotekslån (LMI)? I allmänhet, om ditt bostadslån summa pengar är större än 80% av värdet på fastigheten, behöver du LMI. Detta innebär att din långivare är skyddad om du råkar missa en återbetalning. För att skydda dig under någon period du försummar betalningen på grund av skada, sjukdom eller arbetslöshet, skulle du kräva försäkring inteckning skydd.

Frågar hur mycket LMI är trovärdigt att kosta dig? Det beror helt på hur mycket pengar av äkta kapital du har. LMI arbetar på en glidande skala hänvisar till vår bedömd risknivå enligt din kredit historia, så i huvudsak mindre insättning du har sparat, desto mer dyra din försäkring kommer att bli. Och även om du har en större mängd resurser, kommer dina försäkringskostnader sänkas.

Vanligen kommer det belopp du betalar varierar beroende på storleken på ditt lån och summa pengar för insättning du har gett. När du tar ut ett bostadslån, betalar du försäkringar för hypotekslån till din långivare i en klump laddning, antingen i förväg eller genom att lägga till summan på din totala lånebeloppet. Om du byter långivare, Generellt din försäkring inte är bärbar, men beroende på din inteckning försäkringsgivare, kan du ha rätt till en partiell återbetalningstid på upp till 40% i vissa fall. Återbetalar borde sökas direkt genom inteckning försäkringsgivaren snarare än genom din långivare.

En av varor LMI är att personer som tros falla under riskkategorier, såsom äldre eller personer med lägre summor pengar sparas för ett hem insättning, har ett bättre tillfälle att säkra en inteckning. Nackdelen med detta är att det kan innebära högre försäkringspremier för denna grupp av husköpare.