3 essentiella inteckning refinansiera hemligheter du behöver för att välja rätt bostadslån

Trots att sänka din månatliga inteckning betalning är alltid attraktiva, låt inte en något lägre boränta lura dig. Om du inte är försiktig när man tänker på en inteckning refinansiering, kan du kosta dig mer i kostnader än vad du sparar i månatliga betalningar – och inte ens vet det. (Även med sk “utan kostnad” bolån.) Refinansiering ett bostadslån har mer att göra än verkar på ytan. Var noga med att rådgöra med en inteckning professionell innan dig in något du inte kan vända.

Misstag # 1: Väntar på lägre räntor.

Bolåneräntor är notoriskt oförutsägbara. Ingen kan spekulera om bolåneräntor med tillräcklig noggrannhet för att vinna varje gång. Om priserna är attraktiva, anser refinansiering. Om du gör det rätt, och priserna går ner igen senare, kan du refinansiera alltid igen. Om trat går ner kraftigt innan du slutför lånet, kan du alltid ändra inteckning mäklare. Om priserna går upp, kommer du vara glad att du låst den initiala hastigheten i!

Misstag # 2: Inte shoppa runt tillräckligt med lokala inteckning bankirer / mäklare.

E-lån, utlåning träd, och andra online inteckning webbplatser shopping är bra, men var försiktig! De är nationella inteckning shopping sajter. Det kanske låter trevligt eftersom du får bolåneinstitut från hela landet tävlar om ditt företag, men var försiktig – alla långivare annat än en inteckning långivare som är bekant med utlåning i ditt hem-staten kommer inte att vara förtrogen med lokal praxis, och som skulle kunna kosta dig på många sätt. Det kanske inte bara att kosta dig att lägre ränta, men beroende på dina andra omständigheter, kan det faktiskt leda till att du missar det gyllene tillfället.

Misstag # 3: Inte titta på hela bilden.

Om du har betalat din inteckning i flera år, sparat belopp varje månad genom refinansiering kanske inte spara så mycket som du tror. I själva verket kostar det oftast mycket mer än folk tror! Med andra ord, om du är 10 år i ditt bolån skulle refinansiering din inteckning göra dig börja om på återbetalning av skulden. Självklart kan det vara bra att spara lite pengar efter refinansiering ditt hem lån, men när du refinansiera lån du har betalat på i 10 år, kommer du att betala av lånet i ytterligare 10 år! Det kunde verkligen ont. Visst, det kan tyckas bra att du sänker din $ 1200 månatlig betalning av $ 100, men när du faktor i de extra 120 betalningar på $ 1100 som du kommer att ha efter refinansiering, ser du att dina “$ 100 månadssparande” kommer faktiskt kostar en extra $ 108.000 under hela löptiden för lånet! ($ 1100 gånger 360 betalningar över 30 år är $ 108.000 mer än $ 1200 gånger 240 månader.)

Var noga med att få en “god tro uppskattning” och “sanningen i Utlåning uttalande” från din inteckning mäklare innan du hoppar in i ett nytt lån som kan kosta tusentals dollar (om inte hundratusentals) under livet av din nya lånet. Få din inteckning mäklare för att förklara inte bara vad din månatliga betalningar kommer att vara, men också vad din nya lånet balans kommer att jämföras med din gamla lån, vad den nya räntan är, och hur många år du kommer att lägga till din återbetalningsplan om du refinansiera.