203k rehab lån, FHA svaret på föråldrade eller springa ner fastigheter

De flesta husköpare kommer inte slösa bort sin tid på fixer överdelar eftersom de är för mycket arbete och kostar för mycket. Det är också tufft att få finansiering på en fastighet som är i dåligt behov av reparationer. En 203K Rehab lån kan vara svaret på dina böner. Det är en specialiserad FHA lån som gör det möjligt för låntagaren att finansiera upp till $ 35.000 i reparationer och förbättringar på hemmet. Detta lån kan göra en kör ned eller föråldrade notering mycket mer attraktiv för potentiella köpare. Det kan också sätta ett erbjudande att köpa på toppen av högen, eftersom de finansieras rehab reparationer kommer att tillfredsställa alla lånevillkor och önskemål av köparna.

Egenskaper kan variera i deras behov av reparationer och förbättringar. Vissa fastigheter behöver ett nytt tak och vissa behöver en nyskapad eller uppdaterad badrum eller kök. Ibland ett hem behöver bara ett rum tillägg för att hålla jämna steg med den potentiella bostad växande familj. Hur det än må vara $ 35,000 verkligen kan förbättra en fixare övre, bidra till att göra fastigheten i fråga för finansiering, eller helt enkelt förbättra egenskapen att vara önskvärt att köparen. Eftersom 203K Rehab lån är en FHA lån kan låntagaren sätta den minsta handpenning på endast 3,5% av köpeskillingen. Det kan även användas tillsammans med Energy Efficient Mortgage vilket gör att låntagarna att finansiera upp till en extra $ 8.000 i energieffektiva förbättringar. Om fastigheten och förbättringar kvalificerar låntagarna kan finansiera upp till en extra $ 43.000 i hem förbättringar vid tidpunkten för köpet.

Tänk dig att köpa ett hem och tillåts att finansiera förbättringar i bostadslån. Reparationer av denna storleksordning skulle ta de flesta människor år, ibland årtionden, att göra på egen hand. Med denna specialiserade FHA lån köpare kan ha det bra nu istället för att vänta och spara för år eller ta skandalöst höga lån ränta för välbehövliga förbättringar. Detta lån kan också hjälpa till att locka köpare som kanske har normalt gått på fastigheten helt och hållet. Den 203K rehab lån kan vara svaret på en bostad är och notering agent böner genom att finansiera de nödvändiga reparationerna på ett renoveringsobjekt eller föråldrade hem.