2010 Hamp ändrar en efterlängtad lättnad eller ett byråkratiskt nonsens

För att påskynda processen lån modifiering enligt Home Affordable Ändring Program (Hamp), har det aviserats av Obama-administrationen att vissa förändringar kommer att göras effektivt June1 2010. De behandlar mestadels inkomst kontroll av låntagaren och fastställa riktlinjer för vad dokumenterade bevis på inkomst som skall beaktas av låneinstitut. De berör också frågan om överseende av kapitalbelopp.

De senaste ändringarna gjordes mest för att förändra saker och ting mycket kritik av både, långivare och låntagare, främst arbetar med byråkratiska frågor. De är avsedda att lindra den mängd pappersarbete involverat med tillämpningar, och att påskynda ansökningsprocessen genom att utnyttja resurserna på ett mer effektivt sätt. Sådana förändringar kommer förhoppningsvis att resultera i mer strömlinjeformad ansökan bearbetning och högre omvandlingar från försök till permanent modifiering.

prov modifiering period

Hamp krav tvingar förhandsgranskas låntagare att delta i en rättegång modifiering period. Förmågan hos låntagaren att göra modifierade avbetalning testas under försöksperioden. En låntagare är skyldig att göra tre snabba avbetalning för att få permanent modifiering. Under prövotiden en låntagare måste inkomma viss dokumentation som krävs enligt servicetekniker. Senaste programmet förändringar har bytt vägen rättegång ändringar hanteras. Enligt nya direktiv, bör intäkter verifieringsdokument lämnas i förskott, innan rättegången modifiering. Det är också tydligt kommunicerar vad inkomstkällor bör övervägas för att få stöd inom ramen för lån ändring program.

Enligt nya regler, bör följande information lämnas för lån serviceföretaget av låntagaren innan rättegången modifiering period:

1 – Kontroll av intäkter, såsom paystubs täcker två senaste löneperioder;

2 – IRS Form 4506-T som ger inteckning servicetekniker med tillgång till skattemyndigheterna uppgifter om låntagaren;

3 – Ändring ansökan att inkludera svårigheter brev och balansräkning.

Enligt nya direktiv, måste en långivare bekräfta mottagandet av ovanstående dokumentation inom 10 dagar skriftligen samt ge låntagaren med beräknade tidslinjer ansökan bearbetning. En dokumentation översyn bör göras inom 30 kalenderdagar från ansökan och underlag kvitto. Sökande som lämnat in ansökningar som missar erforderliga handlingar skall anmälas av långivare inom den tid som anges ovan. En ofullständig information Kallelse bör specificera den dokumentation som krävs och beskriva tidsfristen för inlämningen. Ska ansökan vara fullständig och exakt, är ett lån modifiering gjort. Sökande bör få ett meddelande Trial plan inom 30 dagar från ansökningsdagen. Avvisad sökande bör underrättas om ansökan förnekelse inom samma tidslinje.

huvudsakliga fördragsamhet begränsning

Enligt nyligen antagna riktlinjerna för programmet, reparatörer är inte längre skyldig att forebear trettio procent av det obetalda inteckning huvudmannen eller något modifierade räntebärande belopp som inte är i linje med erforderliga lån till belåningsgrader.

En låntagare kan anses vara stödberättigande enligt Hamp riktlinjer bör det vara omöjligt att minska sin inteckning betalning för att passa de krav som lån ändring program. Men om långivare föredrar att få låntagare i linje med det som krävs månatlig betalning, kan de välja (efter eget gottfinnande) att underlåta huvudmannen på en inteckning.