2007 bolånemarknaden

Efter år av helt enkelt fantastiska räntor, vände 2006 ut att vara lite av en vattendelare i inteckning industrin. Med 2007 bara ett steg bort, vad kan vi förvänta oss på bolånemarknaden?

2007 bolånemarknaden

Från 2000 till 2005, såg vi en historisk period i pengar upplåning på marknaden. Eftersom Federal Reserve Bank försökt krafter slåss marknaden och stimulera ekonomin, som det låneräntor på historiskt låga nivåer. Dessa räntor tillät bankerna att låna pengar till nästan ingenting och därefter utfärda lån till bostadsköpare med obefintliga skattesatser. År 2006, naturligtvis, såg vi räntorna börjar krypa tillbaka upp. Så, vad innebär det för låntagare under 2007?

2007 kommer att bli ett intressant år i inteckning industrin. Å ena sidan har många förväntar Federal Reserve Bank plana ut priser eller kanske höja dem gradvis att bekämpa inflationstrycket frågor. Vad “Fed” gör är viktigt eftersom det sätter ränta till vilken bankerna kan låna pengar.

Om priserna inte lägre, kommer ett mellanrum skapas mellan den aktuella fastighetsmarknaden och människor som lånade till riktigt låga priser under 2000-2005 period. Enkelt uttryckt, de låntagare är suger på en dålig plats eftersom de har lite eller inte finansieringsalternativ som inte resulterar i stora ökningar av sina månatliga betalningar. Många av där låntagarna fick in i deras hem genom bara ränta och hybrid lån. Även om det var något fel med ett sådant synsätt är de gynnsamma villkoren för dessa lån avslutades. De flesta låntagare måste nu refinansiera, men kan inte eftersom priserna har stigit till den punkt där de inte har råd med de månatliga betalningar som skulle bli följden av refinansiering sina skulder. Om denna trend fortsätter, kan det vara en mycket ful år för inteckning industrin under 2007.

Det finns visst hopp i slutet av tunneln för låntagare som vill att refinansiera. Frågan är om det är ett positivt ljus eller en fortkörning tåg. Hoppet kommer i den vikande konjunkturen. Alla indikationer pekar på en ekonomi som snabbt håller på att mattas. I sådana situationer, Fed ofta kommer att sänka räntorna för att ge ekonomin en skjuts. Om detta inträffar, bör priserna på refinances sjunka till siffror som många husägare har råd i förhållande till månatliga betalningar. Om detta inte sker, är avskärmningen marknaden kommer att bli mycket intressant.

Enligt min mening, är 2007 ett år av eftertanke för de flesta villaägare. Det är dags att dra ut dina lånehandlingar och räkna ut var du står på priser och betalningar. Om du ser ett behov av att refinansiera vid horisonten, är det bäst att ta itu med det nu innan det blir galet.